Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Actualitate religioasă Știri Copiii Centrului social „Best Life“, la fabrica de pâine

Copiii Centrului social „Best Life“, la fabrica de pâine

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Știri
Data: 13 August 2014

Copiii Centrului social multifuncţional “Best Life“ al Arhiepiscopiei Craiovei au vizitat zilele trecute o fabrică de pâine din Craiova, unde angajaţii le-au prezentat etapele de prelucrare a produselor de panificaţie. De asemenea, brutarii le-au arătat tehnologia folosită în fabricarea pâinii, iar la final

le-au făcut daruri. „Pentru a se elimina impurităţile, făina se trece prin cernător, de unde ajunge în malaxor, aici se amestecă cu apa, drojdia, sarea, timp de 15-20 de minute, în funcţie de cantitatea de aluat, după care se lasă la dospit. Se scoate din malaxor, se aşază pe masă şi se divizează în mai multe bucăţi, în funcţie de gramajul pâinii. Apoi se modelează în două etape, iar în final se dă forma de pâine“, le-a spus copiilor ing. Cătălin Ionescu, administratorul fabricii. Reprezentanţii Centrului social al Arhiepiscopiei Craiovei spun că astfel de activităţi stârnesc interesul copiilor, aceştia reuşind să descopere modul în care se desfăşoară activitatea în diferite domenii profesionale. „Ne bucurăm că am avut prilejul să le arătăm copiilor de câtă muncă şi dăruire este nevoie pentru fabricarea franzelei. Copiii au fost încântaţi să vadă cum ies din cuptor zeci de pâini şi curioşi să afle cât mai multe despre profesia de brutar“, a precizat Gabriela Popescu, coordonatorul Centrului social pentru copii „Best Life“.(diac. Ioniţă Apostolache)