În cadrul manifestărilor solemne dedicate eroilor Revoluției Române din decembrie 1989, luni, 23 decembrie, la monumentul eroilor jandarmi de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni a fost
Curs de conservator bunuri culturale în Arhiepiscopia Dunării de Jos
Arhiepiscopia Dunării de Jos în colaborare cu Centrul de pregătire pentru patrimoniu „Sfântul Constantin Brâncoveanu“ al Patriarhiei Române organizează la Galaţi, pe parcursul a două săptămâni, al doilea modul al cursului de pregătire şi perfecţionare pentru ocupaţia de conservator bunuri culturale. Deschiderea a avut loc luni, 30 iunie, în Sala „Episcop Chesarie Păunescu“ a Centrului eparhial, în prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian.
Cel de-al doilea modul are un pronunţat caracter practic şi presupune lucrul direct cu obiecte de patrimoniu, instrumente şi materiale ce au fost puse la dispoziţie cursanţilor de Arhiepiscopia Dunării de Jos. Centrul de pregătire pentru patrimoniu „Sfântul Constantin Brâncoveanu“, prin persoana consilierului patriarhal Mircea Sfârlea, a invitat la Galaţi, în calitate de lectori, personalităţi din domeniul muzeologiei şi al conservării patrimoniului cultural: dr. Ionel Cândea - director al Muzeului Brăilei, membru actual şi fost preşedinte al Comisiei Naţionale a Muzeelor şi Colecţiilor, prof. Gabriel Pletea - restaurator expert din partea Patriarhiei Române, Ema Enache, restaurator expert icoană, din partea Muzeului Brăilei, Corneliu Morar, expert restaurator metale, prof. Ileana Creţu, restaurator expert din partea Muzeului Naţional de Artă, şi col. ing. dr. Dan Simionescu din partea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă. Pe parcursul celor două săptămâni, la acest modul de curs vor participa şi alte persoane preocupate de păstrarea obiectelor reprezentative pentru spiritualitatea românească: preoţi, maici, responsabili ai colecţiilor bisericeşti şi reprezentanţi ai instituţiilor de cultură din eparhie. (Pr. Gabriel Molocea)