În cadrul manifestărilor solemne dedicate eroilor Revoluției Române din decembrie 1989, luni, 23 decembrie, la monumentul eroilor jandarmi de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni a fost
Eveniment cultural la Biserica „Învierea Domnului“ din Bârlad
Sărbătoarea Floriilor a fost prilej de bucurie pentru credincioşii Parohiei „Învierea Domnului“ şi „Sfânta Ecaterina“ din Bârlad, care au avut ocazia de a viziona un moment artistic susţinut de elevii din oraş şi nu numai. De asemenea, a fost vernisată o expoziţie de ouă încondeiate, icoane pe sticlă, icoane pe piatră şi felicitări, realizate de copii.
La Biserica cu hramurile „Învierea Domnului“ şi „Sfânta Ecaterina“ din Bârlad s-a desfăşurat duminică, 13 aprilie 2014, cu binecuvântarea Preasfinţitului Corneliu, Episcopul Huşilor, o manifestare prilejuită de sărbătoarea Intrării Domnului în Ierusalim.
În faţa credincioşilor au venit membrii Corului de copii „Anghelos“ care au interpretat cântece dedicate Intrării Domnului în Ierusalim şi grupul de tineri „Sfânta Ecaterina“, care a prezentat poezii religioase şi cântări specifice perioadei Postului Mare. După concert, s-a desfăşurat o expoziţie de ouă încondeiate, icoane pe sticlă, icoane pe piatră şi felicitări, realizate de copii.
„În mijlocul nostru au fost prezenţi câţiva copii de la Şcoala Generală Băcani, însoţiţi de dascălii lor. Apoi, corul de tineri al parohiei noastre a interpretat cântări si poezii. În mijlocul nostru l-am avut şi pe prof. Didu Clapon, membru în Adunarea eparhială a Eparhiei Huşilor şi în Adunarea naţional-bisericească, care a vorbit despre însemnătatea picturilor şi dragostea cu care acestea au fost făcute. De asemenea, la eveniment a fost prezent şi ctitorul bisericii, ing. Constantin Constantinescu, primarul oraşului Bârlad. Alături de aceştia, au mai fost prezenţi şi profesori şi învăţători de la Centrul Educaţional“, a spus pr. paroh Petru Silviu Giuşcă.
Spectacolul s-a încheiat cu oferirea de daruri tuturor copiilor implicaţi în activitatea din ziua de Florii, organizată pentru al doilea an consecutiv. „Ne-am pregătit cu daruri constând în fructe, bomboane, cărţi şi iconiţe pentru toţi cei aproximativ 70 de copii. Într-un cuvânt, putem spune că dragostea acestor copii a fost răsplătită prin prezenţa celor care au apreciat atât lucrările, cât şi cântările pregătite“, a adăugat pr. paroh Petru Silviu Giuşcă.