În cadrul manifestărilor solemne dedicate eroilor Revoluției Române din decembrie 1989, luni, 23 decembrie, la monumentul eroilor jandarmi de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni a fost
Festivitatea de premiere a Olimpiadei Naţionale de Religie
Olimpiada Naţională de Religie pentru seminarii şi licee teologice ortodoxe, care a avut loc în acest an la Baia Mare, s-a încheiat sâmbătă, 21 aprilie. Au obţinut locul I următorii elevi: Sandu P. Theodor Pavel (clasa a IX-a, Seminarul Teologic din București); Bulimar F. Manuel (clasa a X-a, Seminarul Teologic din Galați); Lămășanu V. Andrei (clasa a XI-a, Seminarul Teologic de la Mănăstirea Neamț); Blîndu Vlad (clasa a XII-a, Seminarul Teologic din Galați).
Festivitatea de premiere a celor mai buni elevi teologi din învățământul preuniversitar din țară a avut loc în amfiteatrul Colegiului Naţional „Gheorghe Şincai” din Baia Mare, în prezenţa Preasfinţitului Părinte Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului, a comisiei, delegaţilor şi a elevilor participanţi.
„Sunteţi viitorul Bisericii. Sunteţi cei care arătaţi frumuseţea, lumina, adevărul, credinţa şi normalitatea. Cred că v-aţi simţit bine în Maramureş. Aţi fost preţuiţi, aţi fost iubiţi, aţi fost aşteptaţi şi regretăm că plecaţi, dar plecaţi cu atât de multe amintiri frumoase şi cred că veţi reveni”, a spus Preasfinţitul Părinte Episcop Iustin.
La competiția din acest an s-au înscris 105 elevi din 27 de seminarii și licee teologice din țară. Ministerul Educației Naționale a acordat 12 premii și 17 mențiuni, Episcopia Ortodoxă Română a Maramureșului și Sătmarului a oferit 41 de premii speciale, diplome și premii în cărți, iar Patriarhia Română a oferit premii în cărți elevilor premianți. De asemenea, BCR a acordat 40 de premii speciale, iar din partea organizatorilor au fost oferite cupe naționale și medalii. Duminică, 22 aprilie, cei prezenți la olimpiadă au participat la Sfânta Liturghie de la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare și au vizitat expoziția „Cartea veche – mărturie vie a spiritualităţii neamului românesc”. (Pr. prof. Florin Hoban)