Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Actualitate religioasă Știri Grăsimile „trans“, factor de risc în depresie

Grăsimile „trans“, factor de risc în depresie

Data: 03 Feb 2011

O alimentaţie bogată în grăsimi "trans" creşte riscul depresiei, pe lângă alte riscuri, consideră cercetătorii de la Canadian Obesity Net şi de la Universitatea Navarra, Spania, la capătul unui experiment de şase ani. Astfel, ei pun depresia pe seama consumului unei cantităţi mari de grăsimi "trans", adică hidrogenate. Voluntarii care au participat la experiment au urmat o dietă bogată în grăsimi saturate. La capătul experimentului, cercetătorii au înregistrat 657 de noi cazuri de depresie. În cadrul acestui studiu, oamenii de ştiinţă au luat în calcul şi obiceiurile nesănătoase, cum ar fi fumatul şi abuzul de alcool, dar şi vârsta, sexul, activitatea fizică, indicele masei corporale şi alţi factori de risc. Însă influenţa acestor factori a fost nesemnificativă în comparaţie cu aportul de grăsimi rele în alimentaţie. Prin contrast, uleiul de măsline şi grasimile polinesaturate, în care este bogat, spre exemplu, peştele, protejează de depresie.