Parohia „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena“ - Găvana din municipiul Piteşti, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Calinic, Arhiepiscop al Argeşului şi Muscelului, şi în colaborare cu Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţelor de Muncă Argeş şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Argeş, a organizat zilele trecute o bursă a locurilor de muncă pentru persoanele aflate sub risc de marginalizare socială.
Parohia „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena“ din cadrul Protoieriei Piteşti a organizat această bursă a locurilor de muncă pentru 18 persoane care trăiesc pe străzile şi prin canalele municipiului Piteşti, judeţul Argeş. Înainte de eveniment, aceşti oameni au primit articole noi de îmbrăcăminte şi încălţăminte din partea Înaltpreasfinţitului Arhiepiscop Calinic. „Bursa locurilor de muncă pentru aceşti oameni este un beneficiu atât pentru ei, cât şi pentru întreaga comunitate. Suntem bucuroşi că, în urma acestui eveniment, trei persoane au fost angajate să se ocupe de spaţiile verzi în comuna Bogaţi, din apropierea municipiului Piteşti, cărora le vom închiria o casă pentru a avea unde se odihni, ca să fie apţi de muncă. Avem promisiunea altor angajatori ca şi ceilalţi să fie integraţi din punct de vedere socio-profesional. La bursa locurilor de muncă din toamna anului trecut s-au ţinut de cuvânt şi cinci persoane fără adăpost au primit locuri de muncă. 15 dintre cele 18 persoane sunt beneficiari ai meselor calde oferite zilnic de aşezământul nostru din Piteşti“, a precizat preotul Decebal Floroaica, directorul Centrului de tip familial Găvana din Piteşti.
În viitorul apropiat, cu ajutorul unor parteneri francezi, se vor achiziţiona în Piteşti două apartamente pentru cazarea oamenilor defavorizaţi şi se vor face şi alte demersuri pentru integrarea lor socială. „Am lucrat cu ei şi la biserică şi sunt foarte buni. Ei vor să fie implicaţi în continuare, să le strângi mâna, să îi întrebi ce-i doare, ce le trebuie. Nu trebuie să se mai profite de pe urma lor de către oameni care vor publicitate sau să fie folosiţi de către mass-media şi apoi să fie părăsiţi. Ei, dacă văd o continuitate în actul acesta al nostru, încep să colaboreze. Desigur, la început profită de bunătatea omului, dar uşor, uşor îşi dau seama de gândul nostru, de faptul că nu punga cu aurolac este soluţia, ci munca şi ajutorul lui Dumnezeu“, a mai precizat părintele Decebal Floroaica.
Alături de părintele coslujitor Nicolae Robert şi alţi oameni de bine, părintele Floroaica are în grijă şi 39 de copii în cadrul Centrului de zi al DGASPC Argeş. În prezent, copiii sunt implicaţi în fiecare sâmbătă în ateliere de creaţie pentru ca produsele lor să fie vândute la diferite târguri fie din Piteşti, fie din ţară, pentru susţinerea activităţilor centrului. Lângă acest aşezământ, s-a ridicat şi o biserică având hramurile „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena“ şi „Sfântul Vasile cel Mare“, căreia de curând i s-a pus turla.