În cadrul manifestărilor solemne dedicate eroilor Revoluției Române din decembrie 1989, luni, 23 decembrie, la monumentul eroilor jandarmi de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni a fost
Moment cultural dedicat tradiţiei, în Parohia Fulgeriş
Parohia Fulgeriş din Protoieria Sascut, judeţul Bacău, a găzduit sâmbătă, 14 iunie 2014, evenimentul cultural-educativ „Folclorul şi credinţa, bogăţiile poporului român, testamente şi mărturii“.
Manifestarea s-a desfăşurat la Şcoala Gimnazială din Fulgeriş, cu binecuvântarea Preasfinţitului Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, şi la iniţiativa părintelui paroh Codrin Laslău, în contextul sărbătoririi Zilei Internaţionale a Iei. Astfel, s-a dorit readucerea în atenţia enoriaşilor vârstnici sau tineri, a elevilor şi preşcolarilor importanţa folclorului românesc ca tezaur de obiceiuri, credinţe, legende şi sentimente păstrate din îndepărtate timpuri şi până astăzi. Ansamblul vocal-instrumental folcloric „Stejărelul“ din Bacău, coordonat de prof. Mihai Bârjoveanu, a susţinut un repertoriu de muzică populară, care a creat o atmosferă autentic românească şi a transmis, prin cântec vocal instrumental şi port, încurajare în însuşirea farmecului identităţii naţionale. Participanţii au putut admira o expoziţie cu obiecte tradiţionale vechi şi de cult creştin ortodox (vestimentaţie, ţesături, olărit, artă decorativă, icoane pictate pe lemn şi pe sticlă etc.). După cum ne-a relatat pr. Ioan Negoiţă, protopop al Protopopiatului Sascut, vernisarea expoziţiei a fost urmată de referatul „Moştenirea tradiţiilor - o avuţie naţională“, pregătit de eleva Denisa Barbu. „A urmat repertoriul Ansamblului «Stejărelul», care a cuprins piese populare moldoveneşti de pe ambele părţi ale Prutului. Enoriaşii prezenţi au remarcat că evenimentul a fost binevenit prin mesajul său, fiind o noutate şi o ieşire din atmosfera muncii de zi cu zi, recreativ pentru cei ce poartă pe umeri greutăţile existenţei şi educativ pentru tinerii care vor duce mai departe spiritul românesc şi credinţa ortodoxă“, a spus părintele paroh Codrin Laslău.