De marea sărbătoarea a Intrării în biserică a Maicii Domnului, joi, 21 noiembrie, Schitul „Vovidenia” al Mănăstirii Neamț și-a sărbătorit hramul. Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan,
„Naştere şi Renaştere în spiritul colindelor de Crăciun“
Zeci de credincioşi au participat miercuri, 8 decembrie, la cea de-a patra întrunire duhovnicească organizată în Postul Naşterii Domnului la Parohia Harşu din Craiova, sub genericul "Serile Harşu". Invitatul manifestării a fost părintele prof. univ. dr. Constantin Pătuleanu, care a vorbit despre "Naştere şi Renaştere în spiritul colindelor de Crăciun".
În deschiderea evenimentului, părintele paroh Viorel Dică, consilier patrimoniu în cadrul Arhiepiscopiei Craiovei, l-a prezentat credincioşilor pe părintele prof. Pătuleanu, şeful Catedrei de istorie bisericească universală de la Facultatea de Teologie din Craiova şi preot paroh la Parohia Udricani din Bucureşti, autor a mai multe cărţi, studii şi articole de specialitate, participant la numeroase conferinţe şi întruniri internaţionale. În cadrul conferinţei, părintele Constantin Pătuleanu a precizat: "Colindele Bisericii noastre ne pun în contact, în fiecare an, cu lucruri, fapte şi evenimente din iconomia mântuirii: Întruparea, Naşterea şi faptele Mântuitorului Iisus Hristos, cu mântuirea oamenilor şi Împărăţia cerurilor. Preoţii se străduiesc să-i ducă pe credincioşi către cer; cu toate acestea, aş îndrăzni să spun că poate ar fi mai bine dacă am încerca să coborâm cerul în sufletele celor pe care îi păstorim. În aceste demers, colindele şi toate tradiţiile Sfintei Biserici au jucat dintotdeauna un rol extrem de important", a conchis părintele profesor. La finalul prelegerii, părintele conferenţiar a răspuns întrebărilor adresate de credincioşi. Manifestarea s-a încheiat printr-un scurt recital de colinde. (Gheorghe Cioiu)