În cadrul manifestărilor solemne dedicate eroilor Revoluției Române din decembrie 1989, luni, 23 decembrie, la monumentul eroilor jandarmi de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni a fost
Pelerinaj pentru preotesele văduve sau pensionate, din Cluj-Napoca
Biroul de Asistenţă Socială din cadrul Protopopiatului Ortodox Român Cluj II a organizat, prin asistenta socială Bianca Dumitraşcu, un pelerinaj de o zi pentru preotesele preoţilor pensionari şi pentru preotesele văduve.
Grupul format din 16 preotese, însoţit de asistenta socială, a vizitat câteva mănăstiri şi două case memoriale. Primele mănăstiri vizitate au fost în judeţul Bihor, „Buna Vestire“ din localitatea Episcopia Bihor şi „Sfânta Cruce“ din Oradea. La întoarcere, grupul s-a oprit la Mănăstirea „Sfântul Ioan Iacob Hozevitul“ de la Piatra Craiului, judeţul Cluj, unde, după ce s-au rugat, prin grija stareţului, preotesele au luat masa de prânz.
Ultimul popas a fost făcut la Ciucea, judeţul Cluj, unde grupul a vizitat casa memorială a poetului Ady Endre şi castelul lui Octavian Goga.
„Toată lumea a fost plăcut impresionată de picturile valoroase care împodobesc castelul, printre care şi câteva exponate a marelui pictor Camil Ressu. S-a vizitat, apoi, mausoleul ridicat la mormintele lui Octavian şi Veturia Goga şi, nu ultimul rând, Mănăstirea «Naşterea Maicii Domnului» de la Ciucea“, a precizat Bianca Dumitraşcu, asistent social în cadrul Protopopiatului Cluj II.
„Întregul grup a fost impresionat de hărnicia şi râvna cu care maicile au trudit la ridicarea mănăstirilor pe care le-am vizitat şi a complexelor monahale care le împrejmuiesc, cu ajutorul bunului Dumnezeu şi al Maicii Domnului. La fel de plăcut impresionate au fost doamnele la Piatra Craiului, unde un grup mic de vieţuitori şi părintele stareţ au început o lucrare măreaţă, într-un vârf de munte, departe de lume, dar cu nădejde în grija lui Dumnezeu şi a Sfântului Ioan Iacov Hozevitul, care le va ajuta să ducă totul la bun sfârşit“, a mai menţionat asistenta socială.
La finalul zilei, preotesele au ajuns acasă cu sufletele încărcate de spiritualitate şi bucurie, „cu speranţa că am reuşit să ne arătăm respectul şi recunoştinţa pentru cele care ani mulţi s-au ostenit în parohii, alături de soţii lor, cu gândul că programul nostru va continua şi în viitor“, a încheiat Bianca Dumitraşcu.