Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Actualitate religioasă Știri Record naţional: salată ţărănească de 500 de kg

Record naţional: salată ţărănească de 500 de kg

Data: 30 Septembrie 2008

▲ „Acţiunea din acest an a fost doar o încălzire pentru ediţia de anul viitor, când vom încerca să doborâm recordul mondial de 2 mii de kilograme, pentru a intra în Cartea recordurilor“, a declarat şefa Asociaţiei Naţionale de Turism Rural, Ecologic şi Cultural (ANTREC), Cristina Partal ▲

Cea mai mare salată ţărănească din România, care cântăreşte o jumătate de tonă, a fost pregătită, duminică, de 22 de gospodine din localitatea buzoiană Săpoca, într-un castron uriaş, de aproape 20 de metri pătraţi. Pentru prepararea celei mai mari salate s-au folosit 598 de kilograme de legume de sezon, dintre care 360 de kilograme de roşii, 50 de kilograme de castraveţi, 25 de kilograme de gogoşari, 24 de kilograme de ardei capia, 40 de kilograme de ceapă şi un kilogram de ardei iute. Cele cinci echipe din Săpoca şi Măteşti, două zone specializate în legumicultura tradiţională, au muncit vreme de aproape două ore pentru a umple uriaşul castron din lemn de stejar. Recordul naţional a fost omologat de un juriu format din reprezentanţi ai direcţiilor pentru agricultură şi sanitar-veterinare, precum şi un reprezentant al presei. Uriaşa salată a fost degustată de cei peste 300 de vizitatori prezenţi la acţiunea de promovare a produselor tradiţionale româneşti, organizată de Asociaţia Naţională de Turism Rural, Ecologic şi Cultural (ANTREC), în colaborare cu primăria Săpoca. Tot cu această ocazie, a avut loc şi o paradă a căruţelor încărcate cu legume şi o expoziţie de toamnă, unde vizitatorii au degustat zacuscă de ţelină şi de vinete, dulceaţă de nuci şi de pepene, murături şi alte produse de sezon. „Legumele de la Săpoca, Măteşti, Lipia şi Glodeanu Sărat se vindeau pe marile pieţe din ţară şi din străinătate. Este momentul să redevenim ce am fost odată şi încă ceva pe deasupra şi să atragem turişti din întreaga lume cu locuri pitoreşti şi produse româneşti curate, tradiţionale“, a declarat Cristina Partal, preşedintele ANTREC. Acţiunea din acest an a fost „doar o încălzire pentru ediţia de anul viitor, când vom încerca să doborâm recordul mondial de 2 mii de kilograme, pentru a intra în Cartea recordurilor“, a adăugat Cristina Partal.