Biserica „Învierea Domnului” din Sibiu a fost târnosită
Preoţi şi credincioşi din Sibiu şi din împrejurimi au participat în Duminica a 5-a după Paşti la sfinţirea Bisericii „Învierea Domnului”, un lăcaş de închinare ridicat pe strada Înfrăţirii, unde se afla odinioară cimitirul vechii biserici a maierilor din oraş.
Sărbătoarea care a încununat eforturile comunităţii de a ridica lăcaşul de cult încă din anul 2009 a adunat numeroşi credincioşi veniţi să se închine în biserica nouă din Sibiu şi să primească binecuvântare. Slujba de târnosire a fost săvârşită de Înaltpreasfinţitul Părinte Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului. Ierarhul a târnosit lăcaşul de cult cu Sfântul şi Marele Mir şi cu agheasmă, a sfinţit Altarul, a aşezat moaşte în piciorul Sfintei Mese, iar mai apoi a sfinţit catapeteasma şi icoanele acesteia. A urmat Sfânta Liturghie săvârşită de ierarh şi soborul de preoţi şi diaconi. Răspunsurile liturgice au fost date de Grupul „Anatoly” din Braşov. Ierarhul a tâlcuit apoi Evanghelia din Duminica a 5-a după Paşti, în care se prezintă convorbirea Mântuitorului cu femeia samarineancă.
Preotul paroh Eugen Buta a primit distincția „Ordinul ctitoricesc Mitropolit Ioan Mețianu”. Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Laurenţiu a apreciat activitatea din parohie şi eforturile depuse în ultimii ani pentru ridicarea lăcaşului de rugăciune. La demisolul acestuia a fost amenajat cu ani în urmă un paraclis unde se oficiau slujbele religioase din comunitate, slujitori fiind pr. Eugen Buta şi pr. Constantin Ciobotea. Pr. Eugen Buta i-a mulţumit ierarhului pentru binecuvântare şi i-a dăruit o icoană.
Mitropolitul Ardealului a mai oferit acte de cinstire Consiliului parohial, ctitorilor şi binefăcătorilor care au sprijinit lucrările de construcție a bisericii. Credincioşii prezenţi au avut posibilitatea să intre în Sfântul Altar pentru a se închina.
Hramul bisericii din Predeal
Credincioşii prezenţi la Biserica „Sfinţii Împărați Constantin și Elena” din Predeal, județul Brașov, au primit binecuvântare arhierească în ziua hramului, sâmbătă, 21 mai. Sfânta Liturghie a fost săvârşită de Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Laurenţiu, care a rostit un cuvânt de învăţătură despre cei doi mari Sfinţi Împăraţi Constantin şi Elena.