Duminica dinaintea Nașterii Domnului (a Sfinților Părinți după trup ai Domnului) Matei 1, 1-25 Cartea neamului lui Iisus Hristos, fiul lui David, fiul lui Avraam. Avraam a născut pe Isaac; Isaac a născut pe
Revista presei
- Despre Festivalul de Muzică Bizantină, Evenimentul zilei publică, sub semnătura Irinei Stroe, un dialog cu arhidiaconul Mihail Bucă, dirijorul Grupului psaltic Tronos: „Bucuria este cu atât mai adâncă, cu cât simt să amintesc că luni, 30 septembrie, Biserica Ortodoxă Română a sărbătorit 12 de ani de la întronizarea ca Patriarh a Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Catedralei Naționale, idealul național primit ca mandat de la străbuni”. Arhidiaconul adaugă: „Este incredibil ce a reușit să împlinească Părintele pe acest filon, al muzicii bizantine. Până în anii ’90 nu credeam că vom avea vreodată în România un astfel de festival”.
- Despre Sfântul Mucenic Ierotei, cel care a cântat la înmormântarea Maicii Domnului, scrie tot Evenimentul zilei, amintind că numele înseamnă „sfințit de Dumnezeu”. Acesta a stat în mijlocul apostolilor la prohodirea Maicii Domnului și i-a mângâiat, cântând imnuri religioase. Sfântul Ierotei este cunoscut și drept primul conducător și episcop al creștinilor Atenei. El a fost convertit la ortodoxism de Sfântul Apostol Pavel, care l-a botezat și hirotonit, apoi l-a așezat episcop. De asemenea, a fost însoțitorul și unul dintre sfetnicii Sfântului Dionisie Areopagitul. Articolul mai pomenește faptul că Pseudo-Dionisie, neoplatonician din secolul al V-lea, a scris despre Ierotei: „El era transportat în întregime în afara corpului său și era absorbit atât de profund în comuniunea cu lucrurile sacre pe care le celebra în imnologie încât, pentru toți cei care l-au auzit, l-au văzut și l-au cunoscut și chiar și pentru cei care nu-l cunoșteau, părea să fie un imnograf divin inspirat de Dumnezeu”.