Duminica a 30-a după Rusalii (Dregătorul bogat - păzirea poruncilor) Luca 18, 18-27 În vremea aceea un dregător oarecare s-a apropiat de Iisus şi L-a întrebat, zicând: Bunule Învăţător, ce să fac ca să
Revista presei
- Întreaga presă, scrisă și vizuală, a reflectat zilele acestea impresionantul pelerinaj de la Iași. Agerpres anunță că peste 78.000 de pelerini s-au închinat până duminică la racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva, ceea ce reprezintă un record al ultimilor ani. Anul trecut, amintește agenția de știri, tot în 13 octombrie, așadar cu o zi înainte de sărbătoarea propriu-zisă (14 octombrie), numărul celor care se închinaseră la moaştele Sfintei era de 63.000. „Sfârşitul de săptămână şi vremea frumoasă au favorizat acest aflux mare de pelerini”, consideră preotul Constantin Sturzu, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei. El a afirmat, potrivit Agerpres: „Vorbind cu ei la rând am aflat că sunt veniţi din toate colţurile ţării. Au venit şi din străinătate, din Rusia, Serbia. (...) Cred că până în 15 octombrie vom depăşi cifra de 120.000 de pelerini”.
- Site-ul Active News semnalează că voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului (PCMN) au dus trei camioane cu ajutoare în satele din Insula Mare a Brăilei pentru persoanele cu resurse materiale foarte limitate din Băndoiu, Plopi (Rața), Măgureni și Mărașu, în cadrul unei campanii intitulate „Dăruim cu bucurie”. S-au distribuit produse alimentare, de uz casnic, haine, saltele, pături, rechizite, ghiozdane, jucării și două tone de brichete de rumeguș pentru încălzirea locuințelor. Voluntarii anunță că aceste activități vor continua în Arhiepiscopia Dunării de Jos și în alte sate izolate și cu populație lipsită de posibilități materiale. Acțiunile voluntarilor PCMN se desfășoară cu binecuvântarea Patriarhului României, sub coordonarea arhimandritului Ciprian Grădinaru.
- O biserică ortodoxă, ridicată din contribuţiile enoriaşilor, a fost premiată în Spania, anunță TVR. Construită de românii din Alcalá de Henares, biserica a primit premiul oraşului pentru arhitectură. Juriul a apreciat valoarea locaşului de cult şi modul în care s-a integrat în peisajul urban. Cele mai prestigioase premii culturale acordate în oraşul Alcalá de Henares au fost înmânate pe scena Teatrului Cervantes, unde a fost distins şi arhitectul bisericii ortodoxe cu hramul `Sfântul Gheorghe~, Jose Luis Gonzalez, care a dedicat premiul românilor ortodocşi din Alcala. Biserica are 400 de metri pătraţi, a fost inaugurată anul trecut şi a costat 1,6 milioane de euro. Suma a fost strânsă aproape în totalitate de la credincioşii români. Anterior, slujbele ortodoxe aveau loc într-o capelă catolică.