Duminica a 30-a după Rusalii (Dregătorul bogat - păzirea poruncilor) Luca 18, 18-27 În vremea aceea un dregător oarecare s-a apropiat de Iisus şi L-a întrebat, zicând: Bunule Învăţător, ce să fac ca să
Revista presei
- Realitatea.net semnalează că Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, s-a întâlnit cu preoții pensionari din Episcopia Hușilor. După Sfânta Liturghie, oficiată în Catedrala Episcopală din Huși, PS Ignatie a explicat că a gândit întâlnirea ca o formă de recunoștință „pentru tot ceea ce dânșii, prin slujire, prin misiune, au făcut pentru Biserică”. În numele preoților pensionari a luat cuvântul părintele Mihai Căpriță din Bârlad, care a vorbit despre bucuriile și greutățile slujirii preoțești în perioada de dinainte de 1989, mulțumind, totodată, pentru frumoasa inițiativă avută de Părintele Episcop Ignatie, de a-i reuni, în jurul aceluiași Potir, pe preoții pensionari din cadrul Eparhiei Hușilor.
- În numărul din octombrie al revistei Familia Ortodoxă, PS Siluan, Episcopul românilor din Italia, a acordat un interviu în cadrul căruia, drept sfat pentru apropiatele alegeri prezidențiale, a spus că „avem ocazia să-i dăm un «mandat» lui Dumnezeu”. După 30 de ani de promisiuni privind „epoci de aur” și „societăți multilateral dezvoltate”, a venit vremea ca românii să-și pună nădejdea în Dumnezeu. „Responsabilitatea noastră e legată mai ales, aș zice eu, de o alegere pe care noi am făcut-o conștient, sau inconștient, după toți anii de comunism și de materialism. Totuși, nu am înțeles că, dacă ne încredințăm viața, viitorul, prezentul, «pe noi înșine și unii pe alții și toată viața noastră lui Hristos Dumnezeu», avem cea mai mare posibilitate, ca să nu zic certitudine, că vom merge pe calea cea bună, care înseamnă și fericire sănătoasă și sigură, dar mai ales înseamnă perspectivă veșnică pentru viața noastră”.
- Monitorul de Vaslui anunță că alte trei unități de cult vor beneficia de ajutor financiar de la bugetul județului pentru rezolvarea unor probleme stringente. Acordarea unor astfel de ajutoare de Consiliul Județean către biserici, mănăstiri și asociații religioase a devenit o practică uzuală, anul acesta, când s-au alocat peste 650.000 de lei. Mănăstirea „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” din Ivănești va primi 72.000 de lei pentru înlocuirea centralei termice, Parohia „Sfântul Dumitru” I Huși, 70.000 de lei pentru realizarea Centrului pastoral, iar Mănăstirea „Pogorârea Sfântului Duh”, din Drăgești, comuna Todirești, 80.000 de lei pentru finalizarea noii săli de mese din cadrul ansamblului monahal. Inițiativele conducerii CJ sunt lăudabile, de aceste ajutoare beneficiind mii de credincioși, precizează publicația.