Duminica după Botezul Domnului (Începutul propovăduirii Domnului) Matei 4, 12-17 În vremea aceea, auzind că Ioan a fost întemnițat, Iisus a plecat în Galileea. Și, părăsind Nazaretul, a venit să
Revista presei
- Agerpres, Sputnik și Antena 3 au publicat integral cuvântul Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul României, adresat pelerinilor veniţi la hramul catedralei și intitulat „Bucuria comuniunii sfinţilor se dăruiește pelerinilor rugători”.
- Subiectul principal al presei, în aceste zile, a fost pelerinajul la sfintele moaște de pe Dealul Patriarhiei. Antena 1 a povestit că „sute de copii au venit alături de părinţii lor la cel mai mare pelerinaj din București. Cu toţii au fost nerăbdători să se roage la moaştele Sfântului Dimitrie, chiar dacă aşteptarea s-a întins pe câteva ore. (...) Copiii au adus flori, pe care le-au depus la racla în care se află sfintele moaşte”. Peste 100.000 de oameni sunt aşteptaţi până mâine pe Dealul Patriarhiei. Site-ul Ştiri pe surse relatează: „Moaștele au fost așezate în baldachinul de pe Dealul Patriarhiei, imediat după procesiunea Calea Sfinților. (...) Sfântul Dimitrie cel Nou, purtat în procesiune de la Catedrala Patriarhală pe bulevardul Regina Maria, i-a întâmpinat pe «oaspeții săi de onoare» la Crucea brâncovenească de la baza Dealului Patriarhiei. (...) Moaştele Sfântului Ierarh Dionisie, Episcopul Cetăţii Albe-Ismail și cele ale Sfintei Muceniţe Filofteia de la Curtea de Argeş au sosit lângă aceeași cruce venind dinspre Catedrala Mitropolitană «Sfântul Spiridon»-Nou, pe Calea Şerban Vodă și strada Bibescu Vodă.”
- Uniunea jurnaliştilor ortodocşi anunță pe site-ul său, citând Orthodox Times, că reprezentanții Patriarhiei de la Constantinopol au sosit în Serbia pentru a purta discuții cu arhiereii Bisericii Ortodoxe Sârbe. Din delegație au făcut parte Mitropolitul Ioan de Pergamon, Mitropolitul Galiei Emmanuel, Mitropolitul Amfilohie al Adrianopolului și secretarul Sfântului Sinod al Patriarhiei Constantinopolului, diaconul Grigorie (Frangakis).
- Potrivit unui raport al Fundaţiei „Ajutor Bisericii care suferă”, citat de Vatican News, 300 milioane de creştini trăiesc în zone în care sunt persecutați. De asemenea, în peste 20 de ţări ale lumii - în care trăiesc circa 4 miliarde de persoane -, creştinii îşi riscă libertatea sau chiar viaţa pentru participarea la Sfânta Liturghie, pentru animarea unor evenimente sau activităţi religioase în cadrul unei comunităţi creştine, pentru expunerea simbolurilor religioase sau pentru simpla mărturisire a propriei credinţe.