Duminica a 30-a după Rusalii (Dregătorul bogat - păzirea poruncilor) Luca 18, 18-27 În vremea aceea un dregător oarecare s-a apropiat de Iisus şi L-a întrebat, zicând: Bunule Învăţător, ce să fac ca să
Revista presei
- Ziarul Adevărul publică un documentar despre povestea celei mai vechi icoane făcătoare de minuni din România, care a fost pictată în urmă cu peste 1.300 de ani. La origine este o replică a unei icoane faimoase a Maicii Domnului de la Lida, Israel, făcută în anul 35 d.Hr. Interesant este că icoana păstrată, acum, în România, la Mănăstirea Neamţ, are două feţe, pe verso fiind pictat Sfântul Gheorghe. Icoana a ajuns aici în jurul anului 1400.
- În pagina 8 din numărul pe octombrie 2019 al revistei ieșene Expres Cultural citim un articol dedicat academicianului Alexandru Zub, unul dintre străluciții reprezentanți ai istoriografiei, științei și culturii contemporane. Despre viața și opera acestui cărturar, care poate fi considerat, totodată, un reper moral și un model profesional, scrie Dumitru Vitcu, în articolul intitulat simplu „Acad. Alexandru Zub - 85”. Cităm din partea finală: „Prin tot ceea ce a înfăptuit și continuă să făptuiască, cu arma cuvântului scris sau rostit, în direcțiile pe care viața, în ansamblu, și profesia, îndeosebi, i le-a hărăzit, academicianul Alexandru Zub oferă nu doar contemporanilor, ci și urmașilor săi, exemplul unei supreme devoțiuni pentru muncă în slujba cunoașterii aprofundate a spiritualității și fenomenologiei istorice românești, pilda unei superioare înțelegeri a propriei meniri și a unei capacități de sacrificiu fără egal pe altarul adevăratei patrii, al celei proiectate de corifeii generației romantice și realizată de vrednicii lor urmași în urmă cu un veac”.
- România Actualități și alte canale media anunță că Papa Francisc l-a numit pe Episcopul auxiliar al Diecezei de Iași, Monseniorul Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit al Arhidiecezei Romano-Catolice de București, acceptând retragerea Înaltpreasfințitului Ioan Robu, care a împlinit vârsta canonică de 75 de ani. Din voința Papei Francisc, Monseniorul Ioan Robu rămâne la conducerea Arhidiecezei Romano-Catolice de București ca Administrator Apostolic, până la preluarea în posesie a Arhidiecezei de către noul Arhiepiscop Mitropolit numit de Suveranul Pontif.