Duminica dinaintea Nașterii Domnului (a Sfinților Părinți după trup ai Domnului) Matei 1, 1-25 Cartea neamului lui Iisus Hristos, fiul lui David, fiul lui Avraam. Avraam a născut pe Isaac; Isaac a născut pe
Revista presei
- Radio România Actualităţi anunță că în întreaga ţară au fost oficiate slujbe de Te Deum cu prilejul Zilei Naţionale a României. Credincioşii din Bucureşti au umplut până la refuz Catedrala Patriarhală din Dealul Mitropoliei pentru a asista la slujba Liturghiei şi la Te Deum-ul oficiat de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, împreună cu Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieşteanul, Episcop-vicar patriarhal.
- Agerpres, Știri pe surse și România TV semnalează că în predica de Sfântul Apostol Andrei, rostită după Sfânta Liturghie oficiată la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Părinte Daniel, a spus că prin credinţă ne-am păstrat identitatea naţională în faţa multor popoare migratoare, păgâne.
- Antena 1 publică un amplu documentar în care se povestește cum au ajutat femeile și Biserica la înfăptuirea Mari Unirii de la 1 Decembrie 1918: „O contribuție importantă în acest eveniment a avut și Biserica. La Marea Adunare Națională de la Alba Iulia, Biserica românească a avut mai mulți delegați de drept, între care cinci episcopi, patru vicari, zece delegați ai consistoriilor ortodoxe, 129 de protopopi, câte un reprezentant al institutelor pedagogice, dar și câte doi reprezentanţi ai studenţilor de la fiecare institut teologic, preoţi şi învăţători ai şcolilor confesionale, delegaţi din diferite circumscripţii electorale, precum şi numeroşi preoţi împreună cu păstoriţii lor, care au făcut parte din cei peste 100.000 de români transilvăneni prezenţi aici”.
- Adevărul relatează că Arhiepiscopul Casian al Dunării de Jos a fost alături de personalul Spitalului de Pediatrie din Galaţi la darea în folosinţă a noii aparaturi medicale, o parte fiind donată de Biserică. În cadrul parteneriatului româno-german, intitulat „Galaţi 2020”, prin conlucrarea în domeniul social dintre Arhiepiscopia Dunării de Jos şi Mitropolia Ortodoxă Română a Europei Centrale şi de Nord, a fost demarat proiectul de înfiinţare a unei clinici pentru tratarea şi recuperarea copiilor bolnavi de cancer. Proiectul, în valoare de 3,3 milioane de euro, se află în perioada de implementare. Ambulatoriul va avea parter şi un etaj şi va fi prevăzut, pe lângă cabinetele specifice oncologice, şi cu un serviciu de anatomie patologică pentru realizarea de analize amănunţite în vederea stabilirii tipului de malignitate şi începerea tratamentului.