Duminica a 30-a după Rusalii (Dregătorul bogat - păzirea poruncilor) Luca 18, 18-27 În vremea aceea un dregător oarecare s-a apropiat de Iisus şi L-a întrebat, zicând: Bunule Învăţător, ce să fac ca să
Revista presei
- A fost sfinţită piatra de temelie a unei noi biserici din Episcopia de Bălţi, ne anunță Radio Chișinău. Înaltpreasfinţitul Părinte Petru, Arhiepiscopul Chişinăului, Mitropolitul Basarabiei şi Exarhul Plaiurilor, şi PS Antonie, Episcopul de Bălţi, înconjuraţi de un sobor de preoţi, au sfinţit piatra de temelie a noii biserici din satul Climăuţi, raionul Donduşeni, preot paroh fiind Sergiu Mariţoi, protopop de Donduşeni şi Edineţ. În cuvântul său, IPS Mitropolit şi Exarh Petru a apreciat dorinţa părintelui Sergiu de a înălţa o biserică la Climăuţi, în locul celei care a ars în anul 2016, şi le-a dorit creştinilor din acest sat „mult ajutor de la Domnul şi de la Măicuţa Sa, care este ocrotitoarea acestei comunităţi, în această frumoasă lucrare de construire a unui locaş sfânt”.
- Agerpres ne semnalează că la Muzeul Judeţean Giurgiu s-a deschis o expoziţie cu odoare bisericeşti restaurate. Restauratorul Dan Iliescu a declarat că lucrarea cea mai dificilă a fost pentru candela din argint, aşezată de domniţa Bălaşa la mormântul soţului ei în 1745 şi care se află la Biserica „Sfântul Gheorghe”-Nou din Bucureşti. „Mi-a creat cea mai mare plăcere să o readuc la viaţă, pentru că am preluat-o într-o stare în care metalul era rupt şi corodat şi am adus-o la forma şi strălucirea iniţială”, a spus artistul, care şi-a cultivat talentul şi harul artistic, măiestria bijutierului şi cunoştinţele restauratorului la Muzeul Naţional de Istorie a României, unde a lucrat zece ani, apoi la Muzeul Municipiului Bucureşti.
- Sabia Marelui Voievod Ştefan cel Mare şi Sfânt ajunge la Piatra Neamț, informează Știri Neamț. Astăzi, 6 decembrie, de la ora 12:00, în Parcul Tineretului va avea loc un ceremonial militar și religios, în cadrul căruia va fi prezentată replica sabiei lui Ștefan cel Mare, însoțită de o delegație formată din reprezentanți ai Inspectoratului Județean de Jandarmi „Nicolae Titulescu” din Brașov. Sabia va fi depusă ulterior la Muzeul de Artă din Piatra Neamț, unde va putea fi admirată până joi, 12 decembrie.