Duminica a 30-a după Rusalii (Dregătorul bogat - păzirea poruncilor) Luca 18, 18-27 În vremea aceea un dregător oarecare s-a apropiat de Iisus şi L-a întrebat, zicând: Bunule Învăţător, ce să fac ca să
Revista presei
- Preotul Emil Nedelea Cărămizaru, parohul Bisericii „Sfântul Gheorghe”-Nou din Bucureşti, a declarat pentru Agerpres că Sfântul Ierarh Nicolae este cel mai iubit dintre sfinţi şi a amintit că mâna dreaptă a acestuia se află în România, la biserica pe care o reprezintă: „Aşa credem, că Sfântul Ierarh Nicolae este cel mai iubit sfânt. Nu numai în România, în întreaga lume. Pentru că el este chipul blândeţilor, este ierarhul desăvârşit, este cel care întruchipează binele sub toate formele şi bucuria de a trăi în biserica lui Dumnezeu şi în Hristos”. Preotul a mai precizat că, la această biserică, 20 de copii servesc zilnic o masă caldă de prânz şi primesc „daruri frumoase de la Moş Nicolae”, nu doar acum, de sărbătoare, ci în fiecare zi.
- Tot Agerpres relatează că o sută de preoţi din Brăila şi Galaţi au participat la pelerinajul „Călători pe cărările sfinţilor”, organizat pe străzile municipiului cu moaştele Sfântului Nicolae şi ale Sfântului Nectarie, aduse aici cu ocazia sărbătoririi patronului spiritual al Brăilei, Sfântul Nicolae. În fruntea procesiunii s-a aflat Arhiepiscopul Casian al Dunării de Jos, însoţit nu doar de preoţi, ci şi de copii şi elevi din şcolile şi liceele brăilene, mulți dintre ei îmbrăcaţi în costume populare, precum şi de credincioşi de toate vârstele. Raclele cu moaştele celor doi sfinți au fost purtate pe braţe de preoţi pe traseul Biserica „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” - Biserica „Sfântul Ierarh Nicolae”.
- „Filantropia Ortodoxă” Alba Iulia şi DGASPC Alba au organizat, la Casa de Cultură a Studenţilor din Alba Iulia, evenimentul „Bucuria darului”, cu ocazia Zilei Internaţionale a Persoanelor cu Dizabilităţi, anunță Agerpres. În deschidere, IPS Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, le-a adresat celor prezenți cuvinte emoționante: „Dacă Hristos ar veni aici, v-ar spune: «Voi sunteţi prietenii Mei!» Pentru că vă asemănaţi mult cu Domnul, purtând stigmate de har, în trupul acesta de carne şi muritor, destinat totuşi învierii. Să fim convinşi că acolo unde Crucea este mai grea şi mai dureroasă, acolo este şi o lucrare tainică”. O puternică emoţie au stârnit și mărturisirile lui Andrei Paştiu, nevăzător, absolvent al Conservatorului din Cluj-Napoca şi realizator de emisiuni radiofonice, ale Gabrielei Mureşan, cu handicap locomotor sever, doctor în sociologie, ale lui Dragoş Zaharia, cu scleroză multiplă severă, absolvent al Facultăţii de Istorie şi Filologie şi al masteratului în managementul proiectelor europene.