Duminica a 30-a după Rusalii (Dregătorul bogat - păzirea poruncilor) Luca 18, 18-27 În vremea aceea un dregător oarecare s-a apropiat de Iisus şi L-a întrebat, zicând: Bunule Învăţător, ce să fac ca să
Revista presei
- Din Monitorul de Suceava aflăm că un sculptor octogenar munceşte de 30 de ani la o lucrare monumentală: o versiune în lemn a Bisericii „Sfinții Trei Ierarhi” din Iaşi. Mihai Grumăzescu, de 85 de ani, a descoperit arta sculpturii în lemn în a doua parte a vieţii sale şi lucrează în casa sa din satul Pocoleni, comuna Rădăşeni, la această sculptură în lemn, la scara 1:36, a Bisericii „Sfinţii Trei Ierarhi” din Iaşi. În anii în care a locuit la Iaşi, a fost fascinat de locaşul de cult cu pereţii exteriori sculptaţi în piatră, unic în lume. După 30 de ani de muncă, a finalizat o treime din proiect, care ar merita să fie expus încă din această fază.
- Adevărul ne anunță cu micuţii internaţi în Spitalul Judeţean din Brăila au primit de Moș Nicolae un nou spaţiu de recreere şi de joacă, amenajat cu contribuţia financiară şi munca voluntară a preotului şi credincioşilor de la Capela „Sfântul Spiridon” din incinta unității medicale, ajutați de elevi de la Liceul Pedagogic. O delegaţie a Centrului eparhial al Arhiepiscopiei Dunării de Jos a inaugurat noul spaţiu, la eveniment fiind prezenţi preoţi, cadre medicale, copii şi părinţii micuţilor aflaţi la tratament. După slujba de binecuvântare a acestui spaţiu dedicat copiilor internaţi în spital, preoţii i-au vizitat pe cei mici, oferindu-le iconiţe, cărţi de rugăciune, alte daruri și transmiţându-le, în acelaşi timp, binecuvântarea Arhiepiscopului Casian al Dunării de Jos.
- Tot Adevărul ne spune povestea bisericii din Topoloveni, care adăposteşte două Evanghelii vechi de aproape trei secole și este vizitată, anual, de mii de turişti. Cel mai vechi document, care atestă existenţa unui schit pe dealul din Topoloveni, datează din 24 octombrie 1736. Biserica veche, cunoscută sub numele Goleştii Badii, s-a numit la început Nuceteanca. În 1745, ieromonahul Dionisie, egumenul Mănăstirii Nucet, a zidit această biserică pe locul unui schit aflat în paragină. Printre cărţile aflate în biserica din Topoloveni se numără şi două Evanghelii valoroase, ambele datând din prima parte a secolului al XVIII-lea, potrivit cotidianului menționat. Biserica veche a servit ca locaş de cult locuitorilor din Topoloveni mai bine de un secol şi jumătate. Însă, cum la un moment dat a ajuns într-o stare avansată de degradare, s-a decis ridicarea unei noi biserici, finalizată în 1902. Biserica veche din cartierul Goleştii Badii a fost restaurată cu fonduri europene în perioada 2010-2015.