Duminica a 30-a după Rusalii (Dregătorul bogat - păzirea poruncilor) Luca 18, 18-27 În vremea aceea un dregător oarecare s-a apropiat de Iisus şi L-a întrebat, zicând: Bunule Învăţător, ce să fac ca să
Revista presei
- Știri pe surse ne anunță că peste 10.000 de pelerini s-au închinat la moaștele Sfântului Ierarh Nicolae și ale Sfântului Ierarh Nectarie Taumaturgul. Moaștele celor doi sfinți au fost aduse la Brăila miercuri și au urmat trei zile de pelerinaj și rugăciune la Biserica „Sfântul Nicolae”, unde a fost depusă racla cu oseminte sfinte. Vineri, de Sfântul Nicolae, ocrotitorul orașului Brăila, slujba religioasă a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, fiind prezenți mii de oameni din Brăila și din alte părți ale țării. În plus, a precizat Rareș Bucur, purtătorul de cuvânt al arhiepiscopiei, „elevii olimpici au primit premii, am fost la penitenciar cu sfintele moaște, am vizitat unități de învățământ, am ajutat persoane bolnave și sărace, au fost numeroase activități în aceste zile”. La încheierea evenimentului, moaștele au fost duse înapoi la Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi.
- Antena 1 semnalează că în spitalele din București au fost împărțite pacienților, de către Arhiepiscopia Bucureștilor, 955 de exemplare din Noul Testament. „Distribuirea a început de pe 25 noiembrie către unităţile spitaliceşti. Pacienţii care doresc să citească Noul Testament cu Psalmii pot apela la preotul de spital şi vor beneficia de această posibilitate de a împrumuta Sfânta Scriptură pentru a se întări sufleteşte în perioada de luptă cu boala şi cu suferinţa”, a declarat pentru Agenţia de ştiri Basilica pr. Ionuţ Iordăchescu, consilier eparhial. În cadrul aceluiaşi proiect, Patriarhia Română va distribui 1.410 exemplare din Noul Testament cu Psalmii militarilor români aflaţi în misiune în afara graniţelor ţării, prin intermediul Secţiei de Asistenţă Religioasă din cadrul MApN.
- Evenimentul zilei scrie despre Cuviosul Patapie, prăznuit pe 8 decembrie. Acesta a trăit în secolul VII, în Tebaida Egiptului. Înțelegând de timpuriu deșertăciunea lumească, s-a călugărit de tânăr și s-a retras în deșert. Apoi, a mers la Constantinopol, unde și-a ridicat o colibă lângă Biserica Vlaherne, trăind ca un sihastru. După ce a vindecat un copil orb din naștere, a fost asaltat de oameni și a săvârșit multe alte minuni.