Duminica dinaintea Nașterii Domnului (a Sfinților Părinți după trup ai Domnului) Matei 1, 1-25 Cartea neamului lui Iisus Hristos, fiul lui David, fiul lui Avraam. Avraam a născut pe Isaac; Isaac a născut pe
Revista presei
- Sibiu100 relatează că sute de creștini au luat parte, în urmă cu câteva zile, la procesiunea cu icoana Maicii Domnului Îndrumătoarea, considerată făcătoare de minuni, ajunsă la Sibiu pentru al zecelea an consecutiv și adusă de la Biserica Mihai Vodă din Bucureşti. Traseul pelerinajului a fost strada Dealului, strada Transilvaniei, strada George Coşbuc, strada Alexandru Donici. După întoarcerea la biserica de pe strada Dealului, sibienii și credincioșii veniți din afara județului, care au luat parte la manifestare, s-au putut ruga împreună. „Maica Domnului vindecă. Şi de ce vindecă? Pentru că ne iubeşte. Şi dacă ne iubeşte, nu ne părăseşte. (…) Şi atunci când nu o vom mai purta pe străzi, va fi lângă noi (…) De aceea a venit Maica Domnului pentru a zecea oară de la Bucureşti la Sibiu şi este astăzi prezentă aici şi o scoatem în această procesiune a smereniei şi a iubirii pentru ca să arătăm că Maica Domnului, fiind lumina lui Hristos, ne iubeşte pe fiecare”, a spus preotul Cătălin Dumitrean.
- Știri pe surse scrie că Episcopul Ignatie al Hușilor a vorbit în Duminica de după Botezul Domnului despre pocăință, pornind de la cuvintele Mântuitorului Hristos: „Pocăiţi-vă, căci s-a apropiat Împărăţia cerurilor” (Matei 4:17). Ierarhul a vizitat comunitatea Parohiei Draxeni, unde a oficiat Sfânta Liturghie, și le-a spus credincioşilor că pocăinţa înseamnă mărturisirea păcatelor, dar și mai mult de atât: „Pasajul evanghelic ne vorbeşte despre primele cuvinte pe care Hristos le-a rostit contemporanilor săi şi ni le rosteşte nouă, fiecăruia, până la sfârşitul veacurilor. Sunt cuvintele pe care le-am mai auzit de la Sfântul Ioan Botezătorul, cel care îi chema pe oameni la pocăinţă, să îşi mărturisească păcatele, ca în felul acesta să simtă, în adâncul inimilor lor, că Împărăţia lui Dumnezu s-a apropiat”.
- Unimedia semnalează că Biserica Ortodoxă din Moldova, respectiv Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove, consideră decizia Consiliului pentru Prevenirea și Eliminarea Discriminării și Asigurarea Egalității de scoatere a crucifixului de pe holul Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Moldova drept act de blasfemie și de discreditare a majorității naționale, după cum se arată în comunicatul emis de instituție. Totodată, este precizat că „elementele culte sunt simboluri sacre, specifice creștinătății și neamului nostru”.