Duminica a 30-a după Rusalii (Dregătorul bogat - păzirea poruncilor) Luca 18, 18-27 În vremea aceea un dregător oarecare s-a apropiat de Iisus şi L-a întrebat, zicând: Bunule Învăţător, ce să fac ca să
Revista presei
- Bună ziua, Brașov relatează că Mitropolitul Ardealului, IPS Laurenţiu Streza, a liturghisit duminică în noua biserică din Prejmer, cu hramul închinat Sfinţilor Trei Ierarhi, Sfântului Ierarh Andrei Şaguna şi Sfântului Efrem cel Nou. Credincioşii au participat în număr mare, iar la final, părintele protopop Sorin Şerban i-a mulţumit ierarhului pentru binecuvântarea adusă peste comunitatea de la Prejmer. El a subliniat faptul că prezenţa ierarhului în această comunitate aduce râvnă şi curaj pentru a continua lucrările de pictură la această monumentală bi-serică, pentru ca, în viitorul apropiat, locaşul să fie înfrumuseţat în totalitate.
- Click! scrie despre Mănăstirea Vodița, cea mai veche ctitorie voievodală atestată documentar și primul așezământ monahal ortodox din România, aflat la 17 km de Drobeta-Turnu Severin și 8 km de Orșova. Închinată Nașterii Domnului și Sfântului Antonie cel Mare, mănăstirea a fost întemeiată în secolul al XIV-lea, pe teritoriul comunei Vârciorova, în apropierea graniței dintre Imperiul Austro-Ungar și Țara Românească. A fost ridicată între anii 1370 și 1372 de către Sfântul Cuvios Nicodim cel Sfințit de la Tismana, pe cheltuiala domnitorului Vladislav I. Locașul de cult devine foarte important prin daniile făcute de voievodul Vladislav, urmate de cele ale altor domnitori, plus conducătorul Serbiei, Ștefan Lazarovici, care, în 1406, i-a dăruit zece sate sârbești. În 1991 încep lucrările de refacere, finalizate 10 ani mai târziu. Mănăstirea a fost sfințită în 29 iulie 2001 de către IPS Teofan, Mitropolitul Olteniei.
- Tribuna românească anunță că Administrația Trump adoptă trei măsuri majore pentru libertatea religioasă: 1. Asigurarea că organizațiile religioase sunt tratate la fel ca organizațiile seculare; 2. Obligarea școlilor publice să respecte drepturile elevilor de a-și exprima credința; 3. Ordinul ca programele federale de granturi să nu discrimineze școlile sau organizațiile religioase. Articolul amintește că Primul Amendament al Constituției SUA protejează dreptul fiecărui american de a-și exercita liber credința, „dar de zeci de ani am asistat la încercările multor oficiali de a anula aceste drepturi protejate. Am fost martorii unor programe guvernamentale care excludeau școlile conduse de Biserică, pe baza identității lor religioase. Am văzut cum școlile publice încalcă drepturile elevilor de a se ruga în campus. Și am văzut oficiali guvernamentali care discriminau copiii în funcție de statutul religios al liceelor la care studiază”.