Duminica a 30-a după Rusalii (Dregătorul bogat - păzirea poruncilor) Luca 18, 18-27 În vremea aceea un dregător oarecare s-a apropiat de Iisus şi L-a întrebat, zicând: Bunule Învăţător, ce să fac ca să
Revista presei
- Ziarele, agențiile și site-urile de știri, posturile de radio și TV au reflectat manifestările dedicate zilei de 24 ianuarie, în care sărbătorim Unirea Principatelor Române din 1859, inclusiv evenimentele desfășurate la Catedrala Patriarhală și la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza de pe Colina Bucuriei.
- Europa FM, Adevărul de Hunedoara, Ziua News și alte surse au relatat despre faptul că două potire au fost furate dintr-o biserică din orașul Vulcan, județul Hunedoara. Reprezentanții Poliției Hunedoara au dezvăluit că, în aceeași perioadă, și din alte biserici s-a furat, mai exact două cutii ale milei. În cele trei cazuri, se fac cercetări pentru furt calificat și există deja un cerc de suspecți. „Dumnezeu ştie cu câtă trudă şi jertfelnicie am ridicat biserica din Vulcan (...) Astăzi cu durere am găsit biserica spartă, totul vraişte, altarul pângărit de nişte oameni fără Dumnezeu. Rog autorităţile locale şi poliţia să intervină şi să îi găsească pe făptaşi. Nu este posibil aşa ceva, este a treia biserică spartă, în doar câteva zile, în municipiul Vulcan”, a fost mesajul preotului Mănăsuc Zgîrcea.
- Digi24, Ziua News și România TV semnalează că părintele Serghei, un influent lider spiritual din Rusia, intenţionează să construiască la poalele Munţilor Urali cea mai mare biserică ortodoxă din lume. Aceasta ar urma să aibă 25 de etaje şi va fi construită în regiunea Sverdlovsk, pe locul unde există acum o mănăstire de maici. Părintele Serghei este duhovnicul mai multor personaje importante din viaţa politică a Rusiei. Despre cei care vor finanţa proiectul se ştie doar că sunt „copiii spirituali ai părintelui Serghei”, după cum i-a descris Jana Riabţeva, manager regional al mişcării Frontul Poporului Rus, o organizaţie pro-guvernamentală.
- Adevărul de Botoșani relatează povestea profesorului de religie Vasile Postolachi, de 30 de ani, care predă religia la Rădăuţi Prut, fiind doctor în teologie ortodoxă. El a desfăşurat cea mai amplă campanie umanitară de pe ambele maluri ale Prutului, numită „Bucuria de a Bucura”. A mers din sat în sat, întocmind o listă cu 750 de persoane din România şi Republica Moldova, apoi a umblat să convingă oamenii să ofere ajutoare, reușind să strângă haine, mâncare şi lemne de foc. Profesorul trece adesea Prutul, şi nu cu mâna goală, la şcolile sau la sătenii din Basarabia, cărora le oferă atât cât are.