Duminica a 30-a după Rusalii (Dregătorul bogat - păzirea poruncilor) Luca 18, 18-27 În vremea aceea un dregător oarecare s-a apropiat de Iisus şi L-a întrebat, zicând: Bunule Învăţător, ce să fac ca să
Revista presei
- Profit.ro semnalează că Secretariatul de Stat pentru Culte a aprobat, la solicitarea Patriarhiei Române, prima modificare a Statutului de organizare și funcționare a Bisericii Ortodoxe Române (BOR) din ultimii 12 ani, a doua de după Revoluția din decembrie 1989 și a treia din 1949 încoace. Printre cele mai importante schimbări se numără înăsprirea criteriilor de eligibilitate și restrângerea ariei de preselecție a candidaților la alegerile pentru poziția de patriarh, o reformă a justiției clericale, prin care se înființează organisme specializate centrale de judecare și sancționare disciplinară a ierarhilor ortodocși, dar și întărirea controlului centralizat al Sfântului Sinod al BOR și al Întâistătătorului acesteia asupra eparhiilor teritoriale, inclusiv asupra presei bisericești și a ONG-urilor religioase.
- Digi 24, Ziua News și Tribuna anunță că o biserică din Sibiu face zilnic slujbe pentru pacienții cu coronavirus. Preotul Cătălin Dumitrean, care slujește la biserica din curtea Spitalului TBC din Sibiu, i-a chemat pe credincioși la slujbă, de miercuri, timp de o săptămână. Aici se va oficia Taina Sfântului Maslu „pentru liniștea bolnavilor din întreaga lume”. „(...) Datoria creştinilor este de a ne ruga unii pentru alţii. În acest sens, vom pune la închinare icoana primită de la părintele Modest, care a aparţinut pustnicului Ghervasie din Munţii Neamţului. Maica Domnului este cea care ne vindecă de boli şi necazuri“, a spus părintele Dumitrean. Biserica din curtea Spitalului TBC din Sibiu este deschisă zilnic între orele 18:00 și 20:00, iar slujba începe la ora 18:00.
- Obiectiv Brăila relatează că aproape 20 de elevi de la Şcoala Nr. 33 „Sfântul Andrei”, din cartierul brăilean Vidin, unul dintre cele mai sărace din oraș, cu 20% dintre locuitori plecaţi la muncă în străinătate, sunt asistaţi la lecţii şi primesc masa de prânz la centrul social-educaţional ctitorit de Parohia „Sfântul Antonie cel Mare”. Prin implicarea cadrelor didactice de la această școală, copiii sunt supravegheați la lecţii, prin rotaţie. Tot aici, sâmbăta, peste 100 de săraci beneficiază de o masă caldă pregătită de voluntarii bisericii. „Sufletul acestui amplu proiect caritabil - pildă de omenie pentru toţi brăilenii - este părintele paroh Cristian Gagu”. El a iniţiat acţiuni caritabile şi la Şcoala Nr. 20, dar şi la grădiniţele din zona de nord a Brăilei.