Duminica a 30-a după Rusalii (Dregătorul bogat - păzirea poruncilor) Luca 18, 18-27 În vremea aceea un dregător oarecare s-a apropiat de Iisus şi L-a întrebat, zicând: Bunule Învăţător, ce să fac ca să
Revista presei
Agerpres scrie că Mitropolitul Ardealului, Laurenţiu Streza, în calitate de preşedinte al Fundaţiei Gojdu de la Sibiu, cere sprijinul statului român, pentru redobândirea averii filantropului român, pomenit luni într‑o slujbă specială în Catedrala Mitropolitană „Sfânta Treime” din municipiu. „După insistenţele noastre şi depunând un exemplar autentificat din testamentul lui Gojdu, s‑a recunoscut, s‑a reuşit să se recunoască ca preşedinte al Fundaţiei Gojdu Mitropolitul Ardealului. Mai departe vor fi alţi paşi care trebuie făcuţi împreună, dar numai cu ajutorul statului român, care să sprijine această fundaţie (...), pentru că nici măcar nu putem evalua mărimea colosală a acestei moşteniri. Şi cu cât ea este mai mare, cu atât este mai greu de dobândit. Sperăm ca Bunul Dumnezeu să binecuvânteze continuarea acestei lucrări deosebite a celui mai mare filantrop român pentru românii din Ardeal. Dumnezeu să‑l odihnească!”, a spus luni Mitropolitul Ardealului, în timpul parastasului lui Emanuil Gojdu.
Aceeași agenție de știri anunță că plenul Senatului a adoptat, luni, în calitate de for decizional, proiectul care vizează învestirea personalului didactic de predare, de conducere, de îndrumare şi de control din învăţământul preuniversitar cu exerciţiul autorităţii publice pe timpul şi în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor de serviciu. Preşedintele Comisiei juridice, senatorul PSD Şerban Nicolae, iniţiatorul acestui proiect, a explicat demersul legislativ, adoptat tacit de Camera Deputaţilor, prin faptul că, în sistemul naţional de învăţământ, se constată o lipsă de protecţie juridică a cadrelor didactice faţă de hărţuirea şi agresiunile venite din partea elevilor, părinţilor sau a reprezentanţilor legali ai acestora.
Radio Chișinău semnalează că în Parlamentul European votarea acordului privind ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană a fost însoțit de o conferință inedită pe tema reunirii Basarabiei cu România și a drepturilor românilor din regiunile istorice, organizată de think tank‑ul European Centre for Romanian Unity (ECRU). Eurodeputați români din toate grupurile politice care aparțin Parlamentului European, reprezentanți ai comunităților românești din Belgia și Franța, ai Ambasadei României în Regatul Belgiei, ai misiunii României la NATO, ai Reprezentanței României la UE și români care lucrează în instituțiile europene și internaționale din Bruxelles au participat la conferința din 28 ianuarie de la Parlamentul European, organizată de ECRU în colaborare cu EuropaNova Bruxelles și Liga Studenților Români în Străinătate, filiala Belgia.