Duminica a 30-a după Rusalii (Dregătorul bogat - păzirea poruncilor) Luca 18, 18-27 În vremea aceea un dregător oarecare s-a apropiat de Iisus şi L-a întrebat, zicând: Bunule Învăţător, ce să fac ca să
Revista presei
- Evenimentul zilei și Știrile PRO TV anunță că într-o biserică din Burkina Faso a avut loc un atac terorist. Cel puţin 24 de persoane au fost ucise şi alte 18 rănite, iar printre victime se numără și un preot. Guvernatorul regional din nordul țării, colonelul Salfo Kabore, a transmis, într-un comunicat, că un grup terorist armat a intrat duminică în satul Pansi din provincia Yagha şi i-a atacat pe localnicii paşnici. Conform comunicatului, printre cei ucişi în atac, creștini și musulmani deopotrivă, se află un pastor protestant. Biserica a fost incendiată. Una dintre cele mai sărace țări din lume, Burkina Faso se află în prima linie a insurgenței jihadiste, partea de nord devenind, în ultima perioadă, refugiu pentru extremiştii islamici care atacă în mod constant populaţia civilă. În 10 februarie, jihadiști din Sebba au răpit șapte persoane din casa unui pastor, iar trei zile mai târziu au fost găsite cadavrele a cinci dintre acestea.
- Site-ul organizației Marșul pentru viață anunță acțiunea Luna pentru viață, intitulat „Pentru viață. Pentru părinți. Pentru copii”, pentru perioada 1-31 martie 2020, în peste 900 de localități din România și Republica Moldova. Punctul culminant este cea de-a zecea ediție a Marșului pentru viață, ce va fi organizat sâmbătă, 28 martie 2020. Potrivit unui comunicat, statisticile instituțiilor de stat din România arată că, în perioada 1958-2018, s-au înregistrat 22.880.236 de avorturi, cu precizarea că numărul nu include avorturile efectuate în clinicile particulare și avorturile medicamentoase din spitalele de stat și din clinicile private, acestea nefiind raportate. În clasamentul numărului de avorturi raportat la populație, România se află pe locul 5.
- Adevărul semnalează că peste 10.000 de tineri cu vârsta între 15 şi 34 de ani au părăsit definitiv România în 2018, conform unei statistici publicate de INACO, o comunitate nonprofit de manageri, consultanţi, analişti și experţi în domeniul economic. Nu au fost luate în calcul deplasările sezoniere pentru studii, muncă etc., ci doar emigrările definitive. „Bucureştiul deschide podiumul numărului de emigranţi tineri definitivi, urmat în clasamentul primelor cinci judeţe de: Iaşi, Timiş, Bacău şi Galaţi.