Duminica dinaintea Nașterii Domnului (a Sfinților Părinți după trup ai Domnului) Matei 1, 1-25 Cartea neamului lui Iisus Hristos, fiul lui David, fiul lui Avraam. Avraam a născut pe Isaac; Isaac a născut pe
Revista presei
- Agerpres semnalează că, la împlinirea a 144 de ani de la naşterea părintelui sculpturii moderne, Constantin Brâncuși, pe site-ul basilica.ro au fost postate zece citate ale Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, preluate din volumul „Brâncuşi: sculptor creştin ortodox”: „Era convins de profunda legătură sau simbioză dintre religie şi artă în istoria umanităţii”; „Asemenea tuturor credincioşilor din trecut şi de astăzi, sculptorul Constantin Brâncuşi simţea că trăieşte şi creează în interiorul lumii create de Dumnezeu, Făcătorul cerului şi al pământului. De aceea, pentru Brâncuşi opera omului-artist trebuie să se realizeze în armonie şi în conlucrare cu Dumnezeu-Creatorul”.
- Tot Agerpres anunță că, în urma alegerii, din data de 13 februarie 2020, de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, a preacuviosului părinte arhimandrit dr. Benedict Vesa ca Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului, în zilele de 22 şi 23 februarie 2020 vor avea loc, în Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca, solemnităţile liturgice prilejuite de hirotonia întru arhiereu. Sâmbătă, 22 februarie 2020, de la ora 18:00, după încheierea Vecerniei Mari, va avea loc slujba ipopsifierii, iar duminică, 23 februarie 2020, de la ora 9:30, va avea loc Sfânta Liturghie, celebrată în sobor de arhierei, în frunte cu IPS Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei, în cadrul căreia va fi săvârşită hirotonia întru arhiereu, iar de la ora 12:00 va avea loc ceremonia instalării noului Episcop-vicar Benedict Bistriţeanul.
- TVR Moldova informează că în Republica Moldova, cu susţinerea Mitropoliei Moldovei, va fi lansat un post de televiziune cu tematică religioasă. Compania Nika TV Media a primit undă verde din partea Consiliului Audiovizualului pentru lansarea acestui post, denumit Nika TV. Acordarea licenţei a fost decisă cu unanimitate de voturi la şedinţa din 13 februarie. Canalul va difuza emisiuni religioase autohtone, din România şi din Rusia, şi promite că nu va fi afiliat politic. Contactat de Media Azi, Serghei Jelihovschi, cleric al Bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din satul Sălcuţa, raionul Căuşeni, şi administrator al postului de televiziune, a precizat că proiectul a fost iniţiat „ca un program cultural-religios pentru a stoca şi memoriza tradiţiile creştin-ortodoxe”. El a adăugat că încă nu ştie exact când va fi lansat postul tv şi că acum se formează echipa.