Duminica dinaintea Nașterii Domnului (a Sfinților Părinți după trup ai Domnului) Matei 1, 1-25 Cartea neamului lui Iisus Hristos, fiul lui David, fiul lui Avraam. Avraam a născut pe Isaac; Isaac a născut pe
Revista presei
- Romanian Global News relatează, citând www.basilica.ro, că Mitropolia Ortodoxă Română a celor două Americi anunţă a unsprezecea ediţie a Olimpiadei de Religie. Etapa locală va avea loc la finalul lunii martie, iar ultima fază a competiţiei se va desfăşura în data de 10 mai. „Olimpiada reprezintă un concurs de excelenţă care se adresează copiilor din parohiile Mitropoliei noastre, cu aptitudini, înclinaţii şi interese deosebite pentru religie”, spun organizatorii. Participarea la această olimpiadă este opţională şi individuală. Copiii între 8 și 18 ani, înscrişi sau nu în programul Şcolilor parohiale, pot participa la olimpiadă la nivelul uneia dintre cele două categorii de vârstă: 8-12 ani şi 13-18 ani. Olimpiada de Religie din 2020 va avea ca temă generală „Iubirea de Dumnezeu și de aproapele”. Etapa locală (pe parohie) va avea loc duminică, 29 martie 2020, Duminica a patra din Postul Mare, preferabil după Sfânta Liturghie. Etapa pe centru mitropolitan se va desfășura în Duminica a patra după Paști, 10 mai 2020. În această etapă, premiile I aduc participarea gratuită la tabăra de vară a Mitropoliei din vara anului 2020, în Allegan, Michigan. Mai multe informații se pot obține de la părintele Daniel Ene, secretar eparhial și îndrumător al Comisiei de educație a Mitropoliei.
- Știri pe surse reflectă deciziile luate la Sinodul de la Amman, unde a participat și Biserica Ortodoxă Română. Reuniunea întâistătătorilor și a reprezentanților Bisericilor Ortodoxe locale a avut loc, miercuri, în Amman, Iordania, iar tema principală a fost cea a unității și reconcilierii în Sfânta Ortodoxie. Participanții au declarat că înțeleg neliniștea Patriarhiei Ierusalimului în fața pericolului schismei în cadrul Ortodoxiei. Deciziile luate sunt extrem de importante pentru întreaga Ortodoxie, dar și pentru cei peste 400.000 de români din Ucraina, susține mospat.ru. Din partea Bisericii Ortodoxe Române a participat IPS Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei şi Exarh patriarhal. În ceea ce privește situația din Ucraina, participanții consideră că un dialog panortodox este necesar pentru vindecare și reconciliere. În chestiunea referitoare la Macedonia de Nord, delegațiile au declarat că această problemă trebuie soluționată prin dialog în cadrul Bisericii Ortodoxe Sârbe și cu sprijin panortodox, iar în ceea ce privește Muntenegru, au solicitat autorităților competente să respecte și să păstreze dreptul fundamental de posesiune asupra proprietății, inclusiv cel al Bisericii.