Duminica după Botezul Domnului (Începutul propovăduirii Domnului) Matei 4, 12-17 În vremea aceea, auzind că Ioan a fost întemnițat, Iisus a plecat în Galileea. Și, părăsind Nazaretul, a venit să
Revista presei
- Constanța de azi și Antena 1 scriu că un preot din Constanța, Claudiu Banu, a creat „Căsuța cu cărți” în incita Bisericii „Sfântul Mina” din Parcul Tăbăcăriei, el fiind consacrat deja în oraş pentru implicarea în acte caritabile și după ce, în iarna anului trecut, a inițiat proiectul similar, însă cu haine, „Căsuța celui sărman”. Anterior, părintele Claudiu Banu a construit, în patru ani, cu ajutorul comunităţii din Techirghiol, o casă pentru 800 de copii orfani, demers intitulat „Minunea de la Techirghiol~. Din toamnă, preotul vrea să înceapă construcţia unei case pentru bătrâni abandonaţi.
- Fanatik.ro publică un documentar despre Corbii de Piatră, cea mai veche mănăstire rupestră din România: „Pe drum de Argeș, printre sătucuri pustiite de doruri și abandonate de tineri, oamenii au învățat să trăiască cu gândul la diasporă. În majoritatea cazurilor, acolo este Aproapele, indiferent că acestuia i se mai spune mamă, tată sau frate. Și toți cei care au rămas, posibil de dragul celor plecați, au învățat să respecte ceea ce se cheamă Acasă! În rest, pentru cei duși în lumea largă, locul acesta e dor și durere. Așa că cei de aici nu ezită atunci când ai nevoie de un reper! Așa am descoperit și Corbii de Piatră, cea mai veche mănăstire rupestră din România. Un locaș de cult cu o istorie aparte, dar, din păcate, uitată de autorități”. Site-ul precizează că Mănăstirea Corbii de Piatră datează din secolul 14.
- Revista Formula AS publică un amplu documentar intitulat „În căutarea unui miracol: Roșu de Humor”, în care se spune că „pe plaiurile bucovinene, la câțiva kilometri de orașul Gura Humorului, se află una dintre splendidele mănăstiri medievale care au făcut din aceste meleaguri un reper de spiritualitate pentru întreaga lume - Mănăstirea Humor. Ea farmecă, înainte de toate, prin frescele care îi împodobesc zidurile exterioare și interiorul, asemeni celorlalte biserici-minune - Voroneț, Arbore, Moldovița, Sucevița și Probota. Dar Mănăstirea Humor are în plus ceva special: roșul unic, care domină, ca o purpură, pictura murală. O minune artistică, pentru care Humorul a fost înscris în
patrimoniul UNESCO. Ca și în cazul «albastrului de Voroneț», compoziția «roșului de Humor» rămâne un mister, iar zugravul care l-a făcut, un nume fără chip și fără altă biografie decât cea dată de opera lui”.