Duminica a 30-a după Rusalii (Dregătorul bogat - păzirea poruncilor) Luca 18, 18-27 În vremea aceea un dregător oarecare s-a apropiat de Iisus şi L-a întrebat, zicând: Bunule Învăţător, ce să fac ca să
Revista presei
- Digi 24 și G4 Media au publicat apelul părintesc al Patriarhului Daniel către credincioși pentru a avea încredere în autorități și în măsurile impuse de acestea împotriva răspândirii noului virus: „Biserica Ortodoxă Română se adaptează treptat și responsabil, în funcție de evoluția situației provocate de epidemie, așa cum o fac toate instituțiile importante din țară, respectând și promovând în spațiul public recomandările autorităților de stat”.
- Turnul Sfatului anunță că preoții din județul Sibiu se mobilizează și, sub îndemnul IPS Mitropolit Laurențiu al Ardealului, fiecare parohie din județ organizează un grup de voluntari care vor avea grijă de persoanele lipsite de ajutor. Preoții și voluntarii lucrează în colaborare cu autoritățile pentru identificarea și sprijinul, în caz de nevoie, a persoanelor bolnave sau aflate în izolare pe raza parohiei.
- Sub titlul „Biserica pruncilor”, Formula AS publică un reportaj despre biserica Maternității „Cuza Vodă” Iași, al cărei preot, Dan Damaschin, mărturisește: „Acum 15 ani, când am ajuns să slujesc în bisericuța asta, mă luptam și cu medicii, și cu femeile care veneau la spital, încercând să le conving să nu facă avorturi. Multe proveneau din zona săracă, mame cu mulți copii, mame cu boli grave din toată zona Moldovei, care m-au determinat să-mi reașez gândirea misionar-pastorală. Acum, problema e parțial rezolvată, în Maternitatea «Cuza Vodă» din Iași, cea mai mare din țară după numărul de nașteri, nu se mai fac avorturi. Se mai fac în privat, dar mamele, pe care le susținem necondiționat pe toată perioada sarcinii, au învățat lecția și apelează la sprijinul nostru, fără a se mai gândi la avort”.
- Despre cum s-au adaptat bisericile la situația epidemiologică scrie Evenimentul zilei, după un dialog cu preotul Ilie Costescu, de la Biserica „Sfântul Ilie”-Titan. Enoriașii au ascultat sfaturile preoților de a nu depăși numărul de 50 de persoane în incinta locașurilor de cult, precum au fost sfătuiți de autorități. La intrare sunt puse dezinfectante și icoanele sunt și ele curățate zilnic. Mulți credincioși au stat în curte, unde au fost amplasate difuzoare, pentru a asculta slujba și Sfânta Evanghelie. În cadrul slujbei s-a citit mesajul Patriarhului Daniel.
- DC News semnalează că, având în vedere situația din Italia, s-au impus măsuri severe, însă preoţii nu renunţă la Sfânta Liturghie: un preot din nordul țării a celebrat slujba cu biserica plină de fotografiile credincioșilor, care urmăreau Sfânta Liturghie de acasă, online.