Duminica a 30-a după Rusalii (Dregătorul bogat - păzirea poruncilor) Luca 18, 18-27 În vremea aceea un dregător oarecare s-a apropiat de Iisus şi L-a întrebat, zicând: Bunule Învăţător, ce să fac ca să
Revista presei
- Digi 24, Antena 3, Timp Online, Antena 1 reflectă îndrumările Patriarhiei, actualizate pentru parohii şi mănăstiri, subliniind că slujbele se vor desfăşura doar în aer liber, cu participarea a maximum 100 de persoane și cu păstrarea distanţei minime de un metru între enoriași, asigurându-se astfel libertatea religioasă a credincioşilor de a participa la viaţa liturgică a Bisericii şi de a primi asistenţă religioasă. Patriarhia Română recomandă consultarea, acolo unde este posibil, cu cadre medicale competente, pentru a identifica măsurile de prevenire a răspândirii noului coronavirus.
- Conform Știri pe surse, Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului transmite „slujitorilor Sfintelor Altare ca, împreună cu autorităţile locale din teritoriu, să identifice persoanele infectate cu acest nou virus din cadrul parohiilor unde îşi desfăşoară activitatea pastoral-misionară. Preoţii, împreună cu membrii organismelor parohiale, se vor implica ulterior în sprijinirea acestor persoane, care nu au posibilităţi financiare sau întâmpină lipsuri de orice fel de pe raza parohiilor păstorite”, se arată într-un comunicat postat pe pagina de Facebook a Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului.
- Obiectiv Brăila anunță că Arhiepiscopia Dunării de Jos a declanşat o amplă campanie de ajutorare a familiilor cu mulţi copii, a bătrânilor, persoanelor marginalizate social și a celor aflate în carantină. Preoți, voluntari şi reprezentanţi ai autorităţilor locale le-au dăruit persoanelor din două centre de carantină aflate în judeţul Galaţi cărţi de rugăciune, dezinfectanţi, alcool sanitar, clor, săpun, detergenți, bureţi, şampon, paste şi periuţe de dinţi. Au fost ajutați și cei 33 de brăileni aflați în carantină la domiciliu și au fost împărţite ajutoare în Tecuci.
- Publika TV scrie că Mitropolia Moldovei a introdus noi reguli de oficiere a slujbelor din Republica Moldova, regăsite într-un document publicat în limba rusă și aprobat de Patriarhul Moscovei, Chiril. Conform noilor reguli, preoții vor trebui să folosească mănuși sterile pentru distribuirea prescurei, să schimbe zilnic agheasma și să dezinfecteze cristelnița folosită la botez. Ungerea cu mir se face cu bețișoare de unică folosință. Totodată, slujitorii bisericilor vor trebui să aerisească cu regularitate locașurile de cult, să trateze icoanele, mobilierul și mânerele ușilor cu dezinfectant, să-şi măsoare cu regularitate temperatura și să-şi dezinfecteze mâinile cât mai des.