Duminica după Botezul Domnului (Începutul propovăduirii Domnului) Matei 4, 12-17 În vremea aceea, auzind că Ioan a fost întemnițat, Iisus a plecat în Galileea. Și, părăsind Nazaretul, a venit să
Revista presei
- Agerpres, Realitatea.net, Bună Dimineața Iași, Ziare.com, Știri pe surse, DeCeNews, Libertatea și altele semnalează că Biserica Ortodoxă Română, prin Cancelaria Sfântului Sinod, a propus credincioşilor participarea la o rugăciune comună, la ora 12:00, miercuri, de Buna Vestire, dar și în fiecare duminică şi în fiecare zi când se săvârşeşte slujbă în bisericile din parohii şi mănăstiri. „În acel moment de rugăciune comună, la casele lor, toţi credincioşii mireni sunt îndemnaţi să rostească rugăciunea Tatăl nostru, condacul Bunei Vestiri: Apărătoare Doamnă, precum şi alte rugăciuni, iar preoţii din parohii şi mănăstiri vor citi în plus Rugăciunea specială pentru încetarea epidemiei”, se arată în comunicatul Cancelariei Sfântului Sinod.
- Sibiu 100 scrie că, în contextul stării de urgență decretate de autorități și al măsurilor aferente, IPS Mitropolit Laurențiu a dispus ca pe întreg cuprinsul Arhiepiscopiei Sibiului să se dezvolte proiectul eparhial social-filantropic „Fericiți cei milostivi”. Respectând cu strictețe exigențele igienico-sanitare și de prudență impuse, voluntarii parohiilor din Sibiu distribuie în fiecare zi o masă caldă, pregătită la Cantina „Sfântul Stelian” a Arhiepiscopiei Sibiului, pentru aproximativ 140 de persoane vârstnice și bolnave.
- Sute de pachete cu materiale igienico-sanitare şi cu hrană sunt distribuite și de Arhiepiscopia Dunării de Jos, anunță Adevărul. Beneficiază de ele personalul medical şi auxiliar din spitale, persoanele fără adăpost, bătrânii singuri şi oamenii izolaţi la domiciliu. La nivelul parohiilor s-a iniţiat recrutarea de tineri voluntari pentru ajutorarea, împreună cu preoţii, a persoanelor vulnerabile, care au nevoie urgentă de ajutor. La iniţiativa IPS Părinte Arhiepiscop Casian, în Arhiepiscopia Dunării de Jos, se desfășoară, în aceste zile, un program social-filantropic pentru sprijinirea spitalelor și a persoanelor fără adăpost, fiind recrutați voluntari și pentru aceste acțiuni.
- Digi 24 anunță, citând BBC, că un preot din Italia care avea COVID-19 a murit după ce i-a cedat ventilatorul mecanic unui pacient mai tânăr, pe care nu-l cunoștea. Giuseppe Berardelli, 72 de ani, a murit în spitalul din Lovere, regiunea Bergamo, una dintre cele mai afectate din toată Italia, după ce a refuzat să folosească ventilatorul, pe care enoriașii săi i-l cumpăraseră, și a ales să-l ofere unui pacient mai tânăr.