Duminica dinaintea Nașterii Domnului (a Sfinților Părinți după trup ai Domnului) Matei 1, 1-25 Cartea neamului lui Iisus Hristos, fiul lui David, fiul lui Avraam. Avraam a născut pe Isaac; Isaac a născut pe
Revista presei
Fanatik scrie că Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a aprobat scoaterea moaștelor Sfântului Dimitrie cel Nou pe străzile Bucureştiului, pentru a ajuta la combaterea epidemiei de COVID-19. Rămășițele sfântului se află în interiorul Catedralei Patriarhale din anul 1774. În cadrul procesiunii, care a avut loc duminică, în intersecţiile mari au fost făcute rugăciuni pentru izbăvirea de boală.
Antena 1 relatează că, în Biserica Hagiu din București, icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului a plâns cu lacrimi de mir, sâmbătă seară, în timpul Deniei Acatistului Bunei Vestiri. Momentul a fost filmat de părintele Cristian Grama. „O minune, dar în același timp ne dă un semn, pentru a ne întoarce către Dumnezeu”, spune textul care însoțeşte înregistrarea.
Site‑ul Publika din Republica Moldova consemnează că pandemia a închis aproape toate bisericile din lume, dar unii preoţii au găsit metode ingenioase de a fi alături de credincioşi. În timp ce unii oficiază slujbe având în faţă poze cu enoriaşii, alţii ţin serviciul divin în prezenţa a zeci de oameni, care stau în propriile maşini. Christian Rauch, de pildă, este preot într‑o biserică din Germania. Pandemia de COVID-19 i‑a golit locaşul, dar, ca să fie aproape de enoriașii săi, le‑a cerut acestora să trimită câte o poză, pe care le-a amplasat pe scaunele din biserică. „Pentru mine, ca preot, este mult mai plăcut să oficiez o slujbă când în faţa mea sunt chipurile enoriaşilor, chiar dacă sunt doar poze, decât să văd biserica goală”, a menționat Rauch, care spune că s‑a inspirat de la un alt preot din nordul Italiei. Şi o biserică din Seul a găsit o metodă ingenioasă de a fi alături de credincioşi în timpul pandemiei: preoţii au oficiat slujba afară, în faţa a zeci de enoriaşi care se aflau în propriile maşini. Ei au avut ca model o biserică din statul american Florida, care oficiază slujbe în acest mod din 1953.
Ziare.com anunță că Giulgiul din Torino va fi expus, în speranța stopării pandemiei. Giulgiul, despre care se consideră că este pânza în care a fost înmormântat Iisus Hristos, va fi expus virtual sâmbătă, eveniment menit să ajute credincioșii din întreaga lume să se roage pentru a pune capăt pandemiei de COVID-19. Anunțul a fost făcut de Arhiepiscopul de Torino, Cesare Nosiglia, care a spus că a primit „mii și mii” de cereri pentru acest demers. Evenimentul va fi transmis online și va fi televizat.