Duminica a 30-a după Rusalii (Dregătorul bogat - păzirea poruncilor) Luca 18, 18-27 În vremea aceea un dregător oarecare s-a apropiat de Iisus şi L-a întrebat, zicând: Bunule Învăţător, ce să fac ca să
Revista presei
- Press Alert semnalează că Biserica Ortodoxă Română a cheltuit până acum aproape 10 milioane de lei pentru combaterea efectelor provocate de COVID-19. „Sprijinul continuă atât la nivelul episcopiilor, cât și «la firul ierbii», unde fiecare parohie face un efort suplimentar pentru a preveni o catastrofă umanitară. Pe lângă ajutoarele oferite persoanelor vulnerabile, Biserica a continuat și luna aceasta să ofere bani, echipamente și aparatură medicală spitalelor din țară”, a scris Basilica.ro. La nivelul întregii Patriarhii Române, platforma ajutacubucurie.ro a sprijinit eforturile la nivel național. Pe acest site se pot înscrie persoane din toată țara care vor să ofere ajutoare umanitare sau să facă voluntariat.
- PRO TV menționează un gest despre care Episcopul Hușilor, Preasfințitul Părinte Ignatie, a declarat că a fost impresionat: de Florii, ctitorul bisericii din Vadurile (Vaslui), Gheorghe Grădinaru, a umplut biserica cu flori, fiecare ghiveci corespunzând unui credincios care nu a putut veni la slujbă din cauza restricțiilor. „Deci, fiecare credincios este ca o floare. Astfel i-am avut și pe credincioși ca niște flori la Liturghia de Florii. Mesajul: credincioșii sunt adevăratele noastre flori, ale slujitorilor. Doamne, ține-ne florile!”, a fost mesajul transmis de Episcopul Ignatie.
- Playtech amintește ce spune Biserica despre Post și ce nu avem voie să facem în timpul acestuia: „În această ultimă săptămână de Post, credincioşii îşi pregătesc atât sufletul, cât şi trupul pentru a sărbători cum se cuvine Învierea Domnului. Credincioşii care ţin post negru în Vinerea Mare se spune că vor fi feriţi de toate bolile şi nu vor şti ce-i necazul şi nevoia până anul următor. Numită şi Săptămâna Neagră în popor, această perioadă găseşte pe toată lumea ocupată. Se face curăţenie generală în casă, în curte, se repară gardurile, se curăța gunoiul din șuri, se lipesc și se văruiesc pereții (...)”. În continuare, se rememorează semnificația fiecărei zile a Săptămânii Mari.
- Același site prezintă biserica din Ucraina în care poți învăța despre explorarea spațială. Muzeul Explorării Spațiale se află la 80 km de Kiev, fiind una dintre cele 30 de clădiri istorice deschise turiștilor în cadrul parcului etnografic Pereiaslav-Khmelnytskyi. El este găzduit într-o biserică de lemn. Aici se află parașuta de antrenament a lui Gagarin, un model la scară al unei capsule spațiale, costume spațiale etc. Muzeul s-a deschis în 1979 și se discută până azi dacă era normal să fie plasat într-o biserică, practic desacralizând-o.