Duminica a 30-a după Rusalii (Dregătorul bogat - păzirea poruncilor) Luca 18, 18-27 În vremea aceea un dregător oarecare s-a apropiat de Iisus şi L-a întrebat, zicând: Bunule Învăţător, ce să fac ca să
Revista presei
Știri pe surse consemnează, citând Basilica.ro, predica din Duminica Tomii a Episcopului Sofronie al Oradiei: Iisus Hristos nu a dorit să oblige pe nimeni să creadă în Învierea Sa, „ci S-a arătat celor puțini și prigoniți, ascunși și încuiați în casă. Din aceasta înțelegem că, în aceste vremuri în care credincioșii stau acasă, iar bisericile sunt închise în timpul sfintelor slujbe, Dumnezeu vine în mod tainic și ni Se descoperă inimilor noastre, conștiințelor noastre, făpturilor noastre de lut, vine și ne întărește, ne dă putere și curaj, vindecare și sănătate și energie ca să trecem cu bine peste toate încercările”.
Mediafax, Știri pe surse, PRO TV și Știri diaspora relatează despre o slujbă oficiată de un preot, al cărui nume nu a fost precizat, pe un câmp din localitatea Slobozia Conachi din Galaţi, la care au participat ajutoarele preotului şi primarul comunei, toți echipați cu măşti şi mănuşi de protecţie. Ei au invocat ajutorul lui Dumnezeu pentru a învinge seceta cu care se confruntă de şapte luni acea zonă. Primarul Emil Dragomir a spus că oamenii nu mai aşteaptă ajutor decât de la divinitate. Autorităţile vor înfiinţa o comisie care va verifica dacă sistemele de irigaţii au fost întreţinute și folosite corespunzător.
Întreaga presă reflectă declarațiile președintelui Klaus Iohannis în cadrul unei conferințe de presă susținute ieri: „Faptul că din 15 mai vor relaxa anumite măsuri nu înseamnă că revenim la viața normală de dinainte de epidemie. (...) Ne vom putea întâlni maximum câte 3, nu vom putea, o bună perioadă, să ieșim la restaurant sau mall. Nu vom putea părăsi nici localitatea decât cu un motiv serios. La ușa instituțiilor va fi cineva care ne va măsura temperatura, să nu fim bolnavi”.
RFI transmite vestea redeschiderii șantierului de la Catedrala Notre Dame, afectată de un puternic incendiu în urmă cu un an. Lucrările au fost sistate în 17 martie, când a fost instituită carantina, pentru a se evita propagarea coronavirusului. O primă echipă de arhitecți a reluat deja activitatea, pregătind deschiderea șantierului pentru primii 50 de muncitori, care vor începe lucrările la data de 5 mai. La sfârșitul lunii martie, 93% din șantierele de construcții din Franța erau oprite din cauza carantinei. Un hotel din apropierea catedralei oferă camere de dormit lucrătorilor de pe șantier care doresc să evite trasee suplimentare și astfel un risc de contaminare cu coronavirus.