Duminica a 30-a după Rusalii (Dregătorul bogat - păzirea poruncilor) Luca 18, 18-27 În vremea aceea un dregător oarecare s-a apropiat de Iisus şi L-a întrebat, zicând: Bunule Învăţător, ce să fac ca să
Revista presei
Agerpres și Libertatea consemnează că, după Biserica Ortodoxă Română, și reprezentanții Bisericii Catolice critică obligativitatea orelor de educație sexuală în școli. „Episcopii semnalează că modificările legislative nu s-au făcut în baza unei consultări prealabile a tuturor factorilor implicaţi în procesul de educaţie, printre care se numără şi Biserica, şi atrag atenţia că obligativitatea orelor de educaţie sexuală reprezintă o încălcare a drepturilor părinţilor, garantate de Constituţia României”, se afirmă într-o scrisoare deschisă semnată de IPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de București. El precizează că „părinţii sunt primii responsabili de educaţia copiilor lor. Prin urmare, numai la cererea lor şi respectându-se principiile moral-religioase ale acestora, şcoala le poate pune la dispoziţie astfel de cursuri”. Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea care prevede obligativitatea orelor de educaţie sexuală pentru copii. Biserica Ortodoxă precizase anterior că „încadrarea în mod obligatoriu a elevilor în programe de educație sexuală reprezintă un atentat asupra inocenței copiilor, împiedicând dezvoltarea lor firească și marcându-i pe aceștia pentru întreaga viață”.
Citând Mitropolia Germaniei, Europei Centrale și de Nord, Știri pe surse anunță că Biserica de la Sögel, din districtul german Emsland, începe să prindă contur. „Zi istorică pentru parohia noastră: fundația viitoarei biserici! Mulțumim bunului Dumnezeu că ne-a învrednicit a vedea temelia gata și tuturor credincioșilor pentru ajutorul oferit. Așteptăm muncitorii maramureșeni pentru a înălța Casa lui Dumnezeu”, scrie pe site-ul mitropoliei.
Monitorul de Botoșani relatează că ministrul sănătății, Nelu Tătaru, a vizitat Biserica „Sfântul Vasile cel Mare”, aflată lângă Spitalul Judeţean „Mavromati”. Oficialul a intrat şi în muzeul etnografic amenajat de preotul paroh Petru Chirvase în subsolul locaşului de cult. Ministrul a primit invitaţia de la preotul Petru Chirvase după ce a discutat cu conducerea Spitalului Judeţean. „Suntem din Huşi, domnul ministru, eu şi soţia mea. Mai mult, suntem rude mai îndepărtate. Mi-a spus că-i place şi o să mai vină. Adică nu vine la Botoşani pentru muzeul nostru, vine la spital cu problemele organizatorice şi o să mai intre şi la noi la biserică şi la muzeu. I-a plăcut foarte mult”, a declarat preotul Petru Chirvase. În micul muzeu al satului se află şi obiecte realizate în urmă cu sute de ani. Acest mic muzeu a fost amenajat în anul 2015.