Duminica dinaintea Nașterii Domnului (a Sfinților Părinți după trup ai Domnului) Matei 1, 1-25 Cartea neamului lui Iisus Hristos, fiul lui David, fiul lui Avraam. Avraam a născut pe Isaac; Isaac a născut pe
Revista presei
Evenimentul zilei titrează: „Sume impresionante de bani donate de Biserica Ortodoxă Română”, semnalând că Patriarhia Română s-a implicat în contextul crizei provocate de noul coronavirus și a făcut numeroase acte caritabile. Rezultatul total al ajutorului oferit până în prezent, la nivelul întregii Patriarhii Române, este de 20.896.872 lei. Articolul menționează că Mitropolia Clujului, condusă de Mitropolitul Andrei, a donat Spitalului de Boli Infecțioase din Cluj Napoca suma de 181.000 de lei pentru achiziția de materiale sanitare de primă urgență, plus un monitor pentru funcțiile vitale în valoare aproximativă de 7.000 de lei; Mitropolia Banatului, unde IPS Ioan s-a consultat cu doctorul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecțioase Timișoara, a achiziționat patru aparate de monitorizare a funcțiilor vitale pentru secțiile de Terapie Intensivă de la Spitalul „Victor Babeș” și de la Maternitatea Bega, care au costat 30.000 de euro; Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților a donat Spitalului Județean două echipamente pentru testarea COVID-19 și kituri de testare pentru 2.000 de probe, donație evaluată la 100.000 de euro.
Digi 24, ca și restul presei naționale și internaționale, relatează că, în plină criză provocată de protestele de stradă violente, președintele SUA, Donald Trump, a mers pe jos de la Casa Albă la Biserica „St. John”, la intrarea căreia avusese loc un incendiu. Pe drum, Trump a ținut o Biblie în mână și, odată ajuns în fața bisericii, a ridicat-o în sus pentru a se fotografia cu ea. Președintele și-a chemat alături colaboratorii apropiați pentru a se fotografia și cu aceștia. La Biserica episcopală „St. John” au mers toți președinții americani, începând din 1816.
Într-un editorial publicat în Dilema veche, Sever Voinescu scrie despre cei care, din exteriorul Bisericii Ortodoxe Române, se erijează în cunoscători ai Ortodoxiei: „Critica Bisericii Ortodoxe Române prin comparație cu Biserica Catolică are deja o importantă tradiție în România. (...) Dar Teodor Baconschi remarca odată că aproape nici unul dintre acești critici nu a început să practice catolicismul. (...) Adesea, criticii «din exterior» atacă ce face sau ce spune Biserica Ortodoxă Română, invocându-L chiar pe Iisus Christos. Ideea e că ei, din afara fenomenului, știu bine sensul învățăturii christice și fluieră ofsaidul în care se află Biserica întreagă, cler și credincioși. (...) El, acest profesor de Iisus, îți spune că, dacă nu e așa cum zice el, e o trădare a lui Iisus. E foc de deștept!”