Duminica dinaintea Nașterii Domnului (a Sfinților Părinți după trup ai Domnului) Matei 1, 1-25 Cartea neamului lui Iisus Hristos, fiul lui David, fiul lui Avraam. Avraam a născut pe Isaac; Isaac a născut pe
Revista presei
Obiectiv Vocea Brăilei anunță că Parohia „Cuvioasa Parascheva” a donat 10 tablete elevilor de la Școala „Alexandru Ioan Cuza”. Alte zece vor fi donate elevilor merituoşi, dar fără posibilităţi materiale, de la Colegiul Naţional „Gh. M. Murgoci”. Până acum, parohiile Arhiepiscopiei Dunării de Jos au donat 350 de tablete elevilor necăjiţi, pentru desfăşurarea cursurilor on-line, iar în toată ţara Biserica a donat până în acest moment 4.470 de tablete şi telefoane performante, în valoare de 2,6 milioane de lei.
Din Monitorul de Suceava aflăm că Parohia „Nașterea Maicii Domnului” urma să marcheze 100 de ani de la conferința de la Trianon printr-o slujbă religioasă în aer liber, la Turnul Marii Uniri. Preotul paroh Viorel Vârlan a declarat că, în ciuda restricțiilor din această perioadă de pandemie, care nu permit organizarea unui eveniment de amploare, s-a gândit ca măcar o slujbă religioasă și trei-patru alocuțiuni să aibă loc în 4 iunie 2020, la un secol de la semnarea Tratatului de la Trianon.
G4media anunță că ruinele celei mai vechi biserici din țară, îngropate sub platoul din fața Catedralei Romano-Catolice „Sfântul Mihail” din Alba Iulia, au primit regim juridic de monument istoric. Este vorba despre o biserică de secol X-XI, de influență bizantină. Biserica nu poate fi văzută, deoarece ruinele ei au fost reîngropate la scurt timp după descoperirea lor accidentală în 2011, cu ocazia unor lucrări edilitare. Cercetătorii au găsit atunci și câteva sute de morminte, peste 100 de monede, majoritatea din secolul al XIV-lea, cea mai veche datând de la sfârşitul secolului al XI-lea, obiecte ceramice, cercei, piese din bronz şi argint. Ruinele au fost reîngropate din lipsa banilor necesari pentru punerea lor în valoare.
Europa liberă și restul canalelor media semnalează că, din cauza protestelor violente din SUA, în peste 100 de orașe americane a fost impusă interdicția de circulație pe timpul nopții. Manifestațiile din timpul zilei împotriva violenței poliției și a inegalităților sociale degenerează noaptea în acte de jaf și distrugere. La începutul săptămânii, președintele Donald Trump i-a avertizat pe guvernatorii statelor că trebuie să folosească trupele Gărzilor Naționale pentru a „domina strada” și a amenințat chiar că va trimite armata pentru a pune capăt violențelor. Protestele au fost provocate de moartea, luni, 25 mai, a lui George Floyd, afroamerican de 46 de ani, în timp ce era reținut la Minneapolis de o patrulă de polițiști albi.
Tudor Călin Zarojanu