Duminica a 30-a după Rusalii (Dregătorul bogat - păzirea poruncilor) Luca 18, 18-27 În vremea aceea un dregător oarecare s-a apropiat de Iisus şi L-a întrebat, zicând: Bunule Învăţător, ce să fac ca să
Revista presei
Libertatea informează că Patriarhia Română cere revenirea rapidă la slujbele din biserică și, în acest sens, a făcut demersuri către autorităţi. Revenirea grabnică la oficierea slujbelor religioase și în interiorul locașurilor de cult, cu respectarea regulilor stabilite de autorități, „este deja deplin justificată și adecvată actualei realități sociale românești”, se arată într-un comunicat al Bisericii Ortodoxe Române, semnat de purtătorul de cuvânt al instituţiei, Vasile Bănescu. „Oamenii cei mai implicați în situația de criză, prin care a trecut recent și încă trece România, au fost cei care și-au dovedit prin fapte concrete ale credinței solidaritatea cu cei afectați de pandemie, cu instituțiile medicale și cu autoritățile înseși”, se precizează în comunicat, subliniindu-se, totodată, că „acești oameni care dau suflu moral societății românești, care promovează prin viața lor valorile fertile social ale credinței creștine și care
au contribuit major prin atitudinea lor civică la diminuarea rapidă a efectelor pandemiei doresc în mod justificat participarea la slujbele Bisericii în locașul de cult”.
Historia publică mărturia preotului I. Mușățianu în lupta cu tifosul din 1917. El a adresat o dare de seamă protoiereului Constantin Nazarie, cel care a organizat și condus Serviciul Religios al Armatei Române în perioada Primului Război Mondial, cu privire la refacerea Regimentului 21 Infanterie Ilfov. Mărturia, păstrată în arhiva Serviciului Istoric al Armatei Române, conține opt pagini și câteva fotografii cu scene de la fața locului.
Obiectiv Brăila semnalează că, de la declanşarea crizei generate de pandemie, preoţii şi credincioşii din județele Brăila şi Galaţi, îndrumaţi de IPS Casian, au ajutat spitale, aziluri de bătrâni şi centre de carantină. Sute de familii nevoiaşe au primit hrană caldă, alimente şi articole de igienă în acţiunile filantropice în care au fost implicaţi preoţi, voluntari, elevi şi studenţi. Suma ajutoarelor a depășit două milioane de lei.
Monitorul de Suceava informează că preotul Justinian-Remus Cojocar, de la Biserica „Sfântul Dumitru” din Suceava, le-a propus elevilor să facă, la final de an, o compunere cu tema „Sănătatea - cea mai mare bogăție a omului”. „Am primit aproape 200 de compuneri. Perioada grea de încercare prin care am trecut cu toții a fost o adevărată pedagogie. De la mic la mare am avut ce învăța. Sănătatea este dar de la Dumnezeu, pe care trebuie să-l prețuim”, a spus preotul.