Duminica dinaintea Nașterii Domnului (a Sfinților Părinți după trup ai Domnului) Matei 1, 1-25 Cartea neamului lui Iisus Hristos, fiul lui David, fiul lui Avraam. Avraam a născut pe Isaac; Isaac a născut pe
Revista presei
Agerpres, News.ro, Mediafax, Evenimentul Zilei, Hot News și altele consemnează reacția Bisericii Ortodoxe Române la decizia autorităţilor de a permite oficierea slujbelor religioase în interiorul bisericilor. „Patriarhia Română a primit cu bucurie decizia intens aşteptată şi integral justificată a autorităţilor de a permite oficierea slujbelor religioase în interiorul bisericilor, cu participarea credincioşilor, în condiţiile respectării unor reglementări limpezi şi încă necesare. Ca şi până acum, Biserica Ortodoxă Română va respecta exemplar regulile de natură sanitară şi le va reitera în recomandările pe care le va face credincioşilor săi. (...) Este esenţial să recuperăm constant, dar cu discernământ, deplina normalitate a vieţii noastre sociale. (...) Acest lucru ne priveşte pe fiecare în parte şi ne solicită responsabilitatea personală”, a declarat Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.
Digi 24 și întreaga presă anunță că Guvernul va permite slujbele în interiorul bisericilor. „Să facem un nou pas de relaxare”, a spus premierul, enumerând noile măsuri: reluarea activității economice în mall-uri, cu excepția cinematografelor, restaurantelor și sălilor de jocuri; reluarea activității sălilor de fitness și aerobic în condiții stricte; reluarea activității în after school-uri și grădinițe pe perioada verii. „În plus, am luat decizia de a permite oficierea de slujbe și în interior. Noi nu am închis bisericile, au fost deschise. Nu s-a permis oficierea slujbelor, s-au permis diferitele evenimente pentru botezuri, căsătorii, sigur, cu un număr limitat de persoane. Bisericile nu au fost închise, cei care au titrat că se redeschid bisericile nu au redat corect adevărul. Decizia este aceea de a permite oficierea slujbelor și în interior. (...) Aici vor trebui respectate reguli, purtatul măștii, dezinfectarea spațiilor comune”, a subliniat Ludovic Orban.
Adevărul de Suceava publică un documentar despre frumoasele ţinuturi bucovinene, începând cu Mănăstirea Voroneț, aflată în patrimoniul UNESCO și care a fost construită într-un timp-record: zidurile au fost ridicate în mai puţin de patru luni. În scrierile bisericii se consemnează că lucrările au început în data de 26 mai 1488 şi s-au finalizat în 14 septembrie acelaşi an. Mănăstirea constituie una dintre cele mai valoroase ctitorii ale lui Ştefan cel Mare şi are hramul „Sfântul Gheorghe”. Pictura interioară a bisericii datează, în mare parte, din timpul lui Ştefan cel Mare.