Duminica a 30-a după Rusalii (Dregătorul bogat - păzirea poruncilor) Luca 18, 18-27 În vremea aceea un dregător oarecare s-a apropiat de Iisus şi L-a întrebat, zicând: Bunule Învăţător, ce să fac ca să
Revista presei
Știri pe surse anunță că a fost resfințită biserica ieșeană cu hramurile „Sfinții 40 de Mucenici” și „Toți Sfinții Români”, unul dintre locașurile de cult în care a slujit ca diacon scriitorul Ion Creangă și unde a fost cununat cu Ileana. După târnosire, prima din municipiu după perioada de urgență, a fost oficiată Sfânta Liturghie pe o scenă în exteriorul locașului de cult, iar la final a fost binecuvântată statuia bust a pictorului Eustatie Altini din incinta bisericii, aflată lângă cele ale lui Ion Creangă și Gheorghe Asachi. După slujba de sfinţire, credincioșii au putut trece prin Sfântul Altar. Biserica a fost construită în 1760 în codrii Copoului de altădată de hatmanul Vasile Roset și doamna sa, Safta, pe locul hărăzit prin hrisov domnesc de către domnitorul Moldovei Ioan Theodor Callimachi și sfințit de către Mitropolitul Moldovei Gavriil Calimachi.
Europa liberă semnalează că Departamentul de Stat al SUA a cerut Turciei să mențină Catedrala „Sfânta Sofia” ca muzeu și să n-o transforme în moschee: „Guvernul Turciei a administrat Catedrala «Sfânta Sofia» ca muzeu - recunoscută oficial de UNESCO ca parte a Zonelor Istorice din Patrimoniul Mondial al Istanbulului - într-o manieră excepțională timp de aproape un secol. Solicităm guvernului Turciei să continue să mențină Hagia Sophia ca muzeu”. Departamentul de Stat al SUA amintește Turciei că s-a angajat să respecte tradițiile și istoria care au contribuit la transformarea ei în republica de astăzi, „accesibilă tuturor”. Catedrala este un „testament al expresiei religioase și al geniului artistic și tehnic, reflectat în bogata și complexa sa istorie de 1.500 de ani”, a declarat secretarul de stat Mike Pompeo. Hagia Sophia (în greacă „Sfânta Sofia” sau Biserica „Sfântei Înțelepciuni”) a fost Catedrala Patriarhiei Ortodoxe de Constantinopol, apoi moschee, iar din 1935 muzeu.
Ziarul Național scrie despre motivele pentru care interpreta Mirabela Dauer a decis, cu mai mulți ani în urmă, să se convertească la Ortodoxie. Ea a afirmat că a luat această decizie gândindu-se la momentul în care va părăsi această lume, pentru că toată familia ei este în Israel, iar prietenii de aici sunt ortodocşi. Oricum, artista mergea la biserică de când se știe, iar în tinerețe își dorea să ia calea credinței și să devină măicuță. Artista este de origine evreiască, dar s-a botezat, în anul 1996, în religia creştin-ortodoxă, pe când avea 49 de ani.