Duminica a 30-a după Rusalii (Dregătorul bogat - păzirea poruncilor) Luca 18, 18-27 În vremea aceea un dregător oarecare s-a apropiat de Iisus şi L-a întrebat, zicând: Bunule Învăţător, ce să fac ca să
Revista presei
Știri pe surse scrie despre participarea IPS Teofan la sfințirea bisericii din satul Dragova, județul Neamț, ocazie cu care a afirmat: „Puterea întunericului nu poate fi alungată decât prin venirea și acceptarea lui Hristos în viața noastră, căci unde este Hristos nu mai poate fi întuneric”. Înaltul ierarh a adăugat că „un părinte al Bisericii din vremea noastră, Sfântul Nicolae din Serbia, mărturisea că prin omul păcătos cântă, ca printr-un fluier, puterea întunericului”.
Agerpres anunță că Biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” din satul Moţăţei, Dolj, va fi restaurată prin proiectul european „Turismul - liant al dezvoltării în regiunea de graniţă”, în valoare de circa 1,5 milioane de euro, derulat în parteneriat cu Primăria Dolna Mitropolia, din Bulgaria, și finanţat prin Programul Interreg V-A România-Bulgaria, Axa Prioritară 2 - „O zonă verde”. Alături de biserica doljeană, va fi renovată staţia de drum roman Ad Putea din Dolna Mitropolia, obiectivele urmând să fie incluse în rutele turistice din regiunea transfrontalieră. La Biserica „Sfântul Nicolae”, monument istoric, se vor realiza lucrări de consolidare, renovare şi restaurare a picturii.
Bună ziua, Brașov semnalează că, pe fondul cazurilor în creștere de COVID-19 în județ, subprefectul Adrian Folea s-a întâlnit cu părintele protopop al Brașovului, care a dat asigurări că la fiecare biserică din județ există consilieri al căror rol este acela de a îndruma credincioșii să respecte măsurile de protecție sanitară și distanțare fizică. Reprezentantul Bisericii a adăugat că are o colaborare bună cu Inspectoratul de Poliție Județean, Jandarmeria Brașov și Poliția Locală.
Într-un interviu pentru Romanian Global News, secretarul de stat Ovidiu Burduşa, șeful Departamentului Românilor de Pretutindeni, care s-a aflat recent în mijlocul românilor din Franţa, mărturisește: „Am participat la Sfânta Liturghie de la Parohia Ortodoxă Română «Sfinţii Părinţi Ioachim şi Ana» din Rennes. Biserica este un spaţiu care aduce împreună zi de zi românii din regiune, nu doar din punct de vedere religios, ci este un adevărat spaţiu în care aceştia se simt în contact cu România. (...) În cadrul vizitei, m-am alăturat credincioşilor români de la Parohia «Sfinţii Trei Ierarhi» din Paris (...). Trebuie să vă spun că m-am pregătit să merg la o biserică obişnuită şi am găsit acolo un adevărat centru social.”