Duminica a 30-a după Rusalii (Dregătorul bogat - păzirea poruncilor) Luca 18, 18-27 În vremea aceea un dregător oarecare s-a apropiat de Iisus şi L-a întrebat, zicând: Bunule Învăţător, ce să fac ca să
Revista presei
Știri pe surse semnalează că Mitropolitul Andrei al Clujului, Maramureșului și Sălajului a publicat în „Revista Renașterea” un articol dedicat Patriarhului Daniel, în apropierea aniversării din 22 iulie, când Preafericirea Sa va împlini vârsta de 69 de ani: „N-am fi sinceri dacă n-am recunoaşte că vremurile pe care le trăim sunt dificile. Sunt dificile nu numai când ne referim la situaţia economică precară, care-i evidentă, ci şi când ne referim la cea spirituală. (…) Purtătorul de steag în această luptă este Preafericitul Părinte Daniel, Patriarh puternic pentru vremuri dificile. Iar unul dintre bastioanele pe care le ridică în calea valului vremelniciei ce ne poate îneca este Catedrala Mântuirii Neamului”.
Tot Știri pe surse relatează că Mitropolitul Serafim al Germaniei, Europei Centrale și de Nord a vizitat Parohia „Învierea Domnului” din Mannheim. Ierarhul a spovedit, a botezat trei copii și a oficiat Sfânta Liturghie și o hirotonie. El le-a vorbit credincioșilor despre rugăciune, mărturisirea păcatelor și iertare, dar și despre lupta cu „duhurile rele care ne pervertesc judecata” și ne îmbolnăvesc duhovnicește. În omilia sa de duminică, ierarhul a subliniat nevoia de înnoire a perspectivei pe care o avem în relația cu Dumnezeu: să nu Îi cerem lucruri neîncetat, ci să ne lăsăm în voia Lui, Care știe cel mai bine ce ne trebuie: „Lupta noastră nu este împotriva trupului și a sângelui, cum spune Sfântul Apostol Pavel, ci împotriva duhurilor rele care ne pervertesc judecata și ne rătăcesc de la calea lui Dumnezeu. Fiecare păcat are la origine un gând rău de la diavolul, pe care, dacă nu-l îndepărtăm imediat, pune stăpânire peste noi”.
Evenimentul zilei citează La Croix, care constată că în 2019 peste 272.000 de catolici din Germania au părăsit Biserica, refuzând să mai plătească taxa de membru. „Este un adevărat fenomen, confirmat și de abandonul similar al Bisericii de către un număr aproximativ egal de protestanți, nu mai puțin de 270.000, care s-au retras din evidențele Bisericii protestante, pe tot parcursul anului trecut. În fața acestei acute crize de încredere, reprezentanții acestor Biserici, cu o tradiție istorică în Germania, își declară îngrijorarea și încearcă să reînnoade legăturile cu credincioșii. La finele lui 2018, în Germania se înregistrau puțin peste 23 de milioane de catolici, reprezentând 27,7% din populația totală a țării, în timp ce protestanții înregistrau oficial 21 milioane de membri.”