Duminica a 30-a după Rusalii (Dregătorul bogat - păzirea poruncilor) Luca 18, 18-27 În vremea aceea un dregător oarecare s-a apropiat de Iisus şi L-a întrebat, zicând: Bunule Învăţător, ce să fac ca să
Revista presei
Știri pe surse publică mesajul transmis de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la Consfătuirea Națională a Asociaţiei Studenţilor Creştin-Ortodocşi Români (ASCOR), Bucureşti, 17-19 iulie 2020: „Consfătuirea Națională a Asociației Studenților Creştin-Ortodocşi Români (ASCOR), organizată în contextul anului 2020, declarat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române An omagial al pastorației părinților și copiilor, reprezintă un moment deosebit, întrucât în acest an ASCOR împlinește 30 de ani de existență. La această vârstă a maturității, membrii asociației din toată țara au ocazia să trăiască emoțiile unui moment aniversar și să evalueze, cu bucurie şi responsabilitate, activitatea desfășurată până în prezent și impactul acesteia. Întâlnirea din acest an poate constitui un bun prilej pentru consolidarea relațiilor dintre filialele ASCOR și pentru contextualizarea activităților dedicate tinerilor”, se spune în mesaj.
Evenimentul zilei, ca și întreaga presă națională și internațională, scrie despre incendiul declanșat la Catedrala Ducilor din Nantes, Franţa. În urma incendiului, au fost distruse mai multe vitralii și o orgă veche de peste 400 de ani. Conform PRO TV, un bărbat în vârstă de 39 de ani a fost reţinut în cadrul anchetei deschise pentru „incendiere voluntară”. El este un refugiat rwandez care lucra pentru dioceză și a avut sarcina de a închide catedrala în seara de dinaintea incendiului. Pompierii ar fi descoperit trei focare distincte în interiorul catedralei. În context, Observatoire du patrimoine religieux publică lista celor 20 de biserici care au fost incendiate în Franța în doar un an.
Monitorul de Botoşani relatează că sute de botoşăneni au participat sâmbătă, 18 iulie, la Vânători, la slujba de sfinţire a Bisericii „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”. Slujba a fost oficiată de PS Calinic Botoşăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor, alături de preotul Nicolae Crăciun, protopopul de Hârlău, şi un sobor de preoţi şi diaconi. La slujbă au fost prezenţi botoşăneni de toate vârstele, unii îmbrăcaţi în frumoase costume populare. Permanenţa Consiliului eparhial, prezidată de IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, a acordat preoţilor Cristian Buhaciuc şi Paul Andrei Verniceanu rangul de iconom stavrofor. PS Calinic Botoşăneanul a rostit rugăciuni de binecuvântare şi de dezlegare de păcate şi a transmis binecuvântări din partea Mitropolitului Moldovei şi Bucovinei. Totodată, credincioşii prezenţi au primit iconiţe de la ierarh.