Duminica dinaintea Nașterii Domnului (a Sfinților Părinți după trup ai Domnului) Matei 1, 1-25 Cartea neamului lui Iisus Hristos, fiul lui David, fiul lui Avraam. Avraam a născut pe Isaac; Isaac a născut pe
Revista presei
Agenţia de ştiri BASILICA relatează că Organizația de tineret a Mitropoliei Ortodoxe Române a celor două Americi (ROYA) a desfășurat în luna iulie a acestui an un proiect dedicat tradițiilor și spiritualității poporului român. Proiectul, intitulat Heritage Month, a implicat mai mulţi voluntari care au împărtășit prin postările pe rețelele sociale amintiri frumoase ale locurilor bogate în spiritualitate și tradiție pe care le-au vizitat. Fiecare săptămână a reprezentat o vizită virtuală în regiunile României: Bucovina și Moldova; Muntenia și Oltenia; Maramureș; Transilvania. „Activitatea fiecărei săptămâni începea sâmbăta cu un atelier de folclor, în care dna Roxana Popușoi, jurnalist TVR, ne-a prezentat muzica, costumele populare și tradițiile folclorice care definesc regiunea respectivă”. Activitatea a mai cuprins conferințe duhovniceşti susţinute de părinţi de la mănăstiri din România.
Alert 24, prin Radu Iliescu, atrage atenţia asupra pericolului care paşte învăţământul: „Unii dintre profesori s-au obişnuit să stea acasă şi sunt primii fani ai «şcolii on-line». E bine acasă, ne trezim mai încolo, facem şcoală cu cine are chef de noi, condiţiile sunt vitrege, ce se poate se poate. Şi au perfectă dreptate atunci când spun că cine vrea învaţă, cine nu chiuleşte, ca şi până acum. Şcoala clasică n-a fost perfectă, asta ştim cu toţii, a fost ca noi, cu limitările noastre. (...) Dacă mutăm lecţiile on-line şi le înregistrăm, atunci în maximum doi ani (s-ar putea să fiu generos) vom putea avea un corpus multimedia care să cuprindă cam toată programa şcolară. Caz în care 99,99% dintre profesori vor fi trimişi pe piaţa muncii (aici sigur sunt generos, procentul va fi mult mai mare). Pentru că trebuie cel mult 100 de profesori ca să faci din ei vedete pedagogice (Mihaela la matematică, Dorin la română, Daniel la fizică, Ioana la chimie ş.a.m.d.). Tineri, frumoşi, spectaculoşi, numai buni să-i inspire pe elevi la învăţătură.”
Portalul revistei Lumea credinţei publică o ştire despre succesul piesei de teatru cu subiect creştin „Brâncovenii”, prezentată în grădina Televiziunii Române în 8 august. Piesa va fi jucată şi difuzată şi în 16 august, de la ora 21:00, în cadrul stagiunii Teatru în TVR. Evenimentul este organizat de Compania Teatrală Zona, în parteneriat cu Televiziunea Română, în contextul declarării zilei de 16 august ca „Ziua naţională pentru comemorarea martirilor Brâncoveni şi de conştientizare a violenţelor împotriva creştinilor”. Scenariul aparține părintelui Bogdan-Aurel Teleanu, slujitor la Biserica „Sfântul Pantelimon”-Foişorul de Foc din Bucureşti, iar regia este semnată de Ivona Boitan.