Duminica dinaintea Nașterii Domnului (a Sfinților Părinți după trup ai Domnului) Matei 1, 1-25 Cartea neamului lui Iisus Hristos, fiul lui David, fiul lui Avraam. Avraam a născut pe Isaac; Isaac a născut pe
Revista presei
InfoPrut semnalează că „singurul grup statuar al familiei Brâncovenilor din Bucovina se află la Biserica Martirilor «In Memoriam» din centrul Sucevei”. Cu prilejul „Zilei Naționale pentru comemorarea Martirilor Brâncoveni și de conștientizare a violențelor împotriva creștinilor” de duminică, la grupul statuar a fost organizat un eveniment comemorativ. La finalul Sfintei Liturghii, preoții au depus o coroană de flori în fața monumentului, după care au oficiat o slujbă de pomenire pentru toți românii care au suferit de-a lungul timpului din cauza credinței lor. La finalul slujbei, parohul Ioan Viorel Vârlan s-a adresat celor prezenți: „Nu putem să nu lăcrimăm sufletește când comemorăm drama familiei lui Constantin Brâncoveanu cu cei patru fii ai săi: Constantin, Ștefan, Radu și Matei și a ginerelui marelui voievod, sfetnicul Ianache Văcărescu. (…) Să mulțumim Bunului Dumnezeu pentru că această zi a devenit o zi națională de comemorare a sfinților și de aducere aminte pentru toți cei care au murit în închisori pentru credința lor, în toate locurile și în toate timpurile. Dumnezeu să primească jertfa lor și ei să fie de-a pururea rugători pentru noi”.
Ziare.com publică un amplu material despre „Marile pelerinaje din România. Cele cinci sanctuare care adună sute de mii de credincioși”, cu precizarea că 55% dintre români se consideră foarte religioși, potrivit unui studiu din 2018 al Pew Research Centre. 64% dintre românii care au participat la studiu au spus că ei cred în Dumnezeu cu certitudine absolută, iar 44% au spus că se roagă zilnic. Pelerinajele descrise de site sunt: de Adormirea Maicii Domnului de la Mănăstirea Nicula; de Rusalii, la Șumuleu Ciuc; la mormântul Părintelui Arsenie Boca; de Sfânta Parascheva din Iași și de Sfântul Dimitrie cel Nou, în București.
Evenimentul zilei scrie despre o vedetă foarte atașată de Biserică: „În ciuda faptului că are 6 preoţi în familia lărgită şi a vrut să devină profesoară de religie la 18 ani, Monica Bârlădeanu a redescoperit doar recent cât de bune sunt pentru suflet Spovedania şi Împărtăşania”. Ea și-a găsit alinarea în credință la 41 de ani, iar calea spre reapropierea de Dumnezeu a fost găsirea unui duhovnic. „Lucrurile pe care nu le ierți sunt poveri pentru tine mai toată viața. (…) Când faci un pas spre Dumnezeu, El face zece spre tine și îți arată niște lucruri”.