Duminica a 30-a după Rusalii (Dregătorul bogat - păzirea poruncilor) Luca 18, 18-27 În vremea aceea un dregător oarecare s-a apropiat de Iisus şi L-a întrebat, zicând: Bunule Învăţător, ce să fac ca să
Revista presei
Digi 24, Mediafax și altele consemnează că Preafericitul Părinte Patriarh Daniel i-a trimis ministrului educaţiei, Monica Anisie, o scrisoare în care arată că renunțarea la note în favoarea calificativelor la ora de Religie din școli constituie „un afront” adus statutului acesteia ca disciplină şcolară: „Evaluarea face parte din specificul oricărei materii şcolare; aşadar, este necesară şi la ora de Religie. Lipsa evaluării elevilor la ora de Religie sau găsirea unor soluţii alternative la notă constituie un afront adus statutului acesteia ca disciplină şcolară. Nota funcţionează ca un stimulent al învăţării atât în sens pozitiv (învăţ ca să iau o notă mare), cât şi negativ (dacă nu mi se pun note, de ce să mai învăţ?)”.
InfoPrut semnalează că unul dintre finaliștii concursului de talente „X Factor”, Cristian Moldovan, a cântat pe toată durata Postului Adormirii Maicii Domnului la strana mănăstirii clujene Nicula. El are 18 ani, este nepot de preot, studiază Teologia în Capitală și face parte din Grupul psaltic „Tronos”. În orașul natal Bistrița, a fondat Grupul psaltic „Savaot”, cu care cântă periodic la parohia ortodoxă „Sfântul Ierarh Pahomie de la Gledin”. Dragostea pentru Biserică și slujbe i-a insuflat-o bunicul său, preot la Mărișel, Valea Șieului, județul Bistrița-Năsăud. Și pe scena concursului „X Factor” el și-a mărturisit dragostea față de Biserică. „Am spus mereu că sunt ortodox, că sunt creștin, că merg la biserică, unde cânt muzică psaltică”, a subliniat mândru tânărul.
Cea mai mare biserică din municipiul Deva, Catedrala „Adormirea Maicii Domnului”, din zona Operei, a fost iluminată arhitectural, anunță Adevărul. Lucrările, estimate la peste 1,13 milioane de lei, au fost finanţate de Primăria Deva. „Parcă abia acum vedem întâia dată trupul atât de minunat al locaşului bisericesc! Aşa cum Dumnezeu este Lumina lumii, Biserica, prin lumina fizică în care e îmbrăcată, îşi dezvăluie Chipul şi rostul: Lumina ce luminează în întuneric şi pe care întunericul n-o poate cuprinde! (...) Din trupul de lumină al Bisericii se îmbracă în sens întregul oraş. Întunericul se împrăştie, nemaigăsind unghere unde să se ascundă, şi lumea se regăseşte pe sine. Totul devine o Arcă ce se îndreaptă spre ţărmul celălalt”, a declarat preotul paroh Vasile Vlad. Biserica ortodoxă din parcul „I.C. Brătianu” a fost construită în perioada 2004-2011, pe un teren donat de municipalitate în 1990. În prezent se află în stadiul de finisare.