Duminica a 30-a după Rusalii (Dregătorul bogat - păzirea poruncilor) Luca 18, 18-27 În vremea aceea un dregător oarecare s-a apropiat de Iisus şi L-a întrebat, zicând: Bunule Învăţător, ce să fac ca să
Revista presei
Obiectiv Vocea Brăilei scrie despre viața sfinților recent sărbătoriți Adrian şi Natalia, soţ şi soţie, care au trăit în Nicomidia, în vremea împăratului Maximian. „Adrian era păgân, pretor al Nicomidiei, iar Natalia creştină. În timpul unei persecuţii, văzând curajul şi blândeţea a 23 de bărbaţi creştini, Adrian, de 28 de ani, a ales să devină creştin. Când împăratul a auzit cele petrecute, l-a întrebat pe Adrian: «Ţi-ai ieşit din minţi?» Pretorul Adrian i-a răspuns: «Nu, abia acum mi le-am aflat». A fost aruncat în temniţă împreună cu ceilalţi bărbaţi creştini. (...) După torturi prelungite, împăratul a poruncit ca braţele şi picioarele mucenicilor să fie zdrobite cu ciocanul pe nicovală. În aceste chinuri şi-au dat duhul Adrian şi cei 23 de creştini. La câteva zile de la trecerea lor la cele veşnice, Natalia l-a văzut pe Adrian în vedenie şi acesta i-a descoperit că în curând va veni şi ea în lumina cerească.”
Știri pe surse relatează că PS Damaschin, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, a vorbit la Mănăstirea Sihăstria Putnei despre răbdarea Arhiepiscopului Pimen, la pomenirea sa la 3 luni, în ziua în care acesta ar fi împlinit 91 de ani. „(...) Dintre toate multe pe care ni le-a lăsat Înaltpreasfințitul, să nu uităm că el a fost, și ar vrea să ne învețe și pe noi, răbdător, îndelung-răbdător. Nouă ne lipsește asta. Suntem grăbiți, luăm hotărâri pripite, nu stăm să cumpănim lucrurile, cum frumos zicea el, și de aceea suportăm consecințele.”
Tot Știri pe surse anunță că Fundația „Preot Ioan Olariu” a Parohiei Timișoara-Iosefin a donat 9.050 de măști de protecție, în valoare de 15.000 de lei, pentru trei spitale timișorene: Spitalul de boli infecțioase „Victor Babeș”, Secția de Pediatrie a Spitalului Bega și Maternitatea Odobescu. Inițiativa aparține părintelui paroh Ionel Popescu. „În felul acest venim, încă o dată, în sprijinul unităților medicale care se confruntă cu cazurile de COVID-19 și contribuim și noi după puterile noastre la mai buna desfășurare a activității medicale în aceste unități timișorene”, a spus el. „Aceste măști performante FF2 ne permit să intrăm la pacienți în siguranță, în acele zone cu risc de contaminare, ceea ce contează pentru liniștea noastră sufletească”, a spus dr. Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara.