Duminica dinaintea Nașterii Domnului (a Sfinților Părinți după trup ai Domnului) Matei 1, 1-25 Cartea neamului lui Iisus Hristos, fiul lui David, fiul lui Avraam. Avraam a născut pe Isaac; Isaac a născut pe
Revista presei
eBihoreanul semnalează că Episcopia Ortodoxă Română a Oradiei a anunţat sărbătorirea a 100 de ani de la reînfiinţarea eparhiei prin târnosirea Catedralei Episcopale „Învierea Domnului” din Oradea şi a noii biserici ridicate la Mănăstirea Izbuc, ambele evenimente urmând să aibă loc în condiţii speciale. „Episcopia Ortodoxă Română a Oradiei se află în acest an la binecuvântat ceas aniversar, împlinindu-se 100 de ani de la reînfiinţarea eparhiei, prin Decretul Regal semnat de Regele Ferdinand I Întregitorul la 30 august 1920. Tot în acest an se împlinesc 340 de ani de la prima atestare documentară oficială a Episcopiei Ortodoxe a Oradiei, în anul 1680, dar şi 325 de ani de la menţionarea Episcopiei Ortodoxe a Oradiei şi a ierarhului ei de atunci, Efrem, în Diploma Împăratului austriac Leopold I din anul 1695”, se arată într-un comunicat transmis de reprezentanţii episcopiei. Sfinţirea noii Biserici „Adormirea Maicii Domnului” de la Mănăstirea Izbuc va avea loc, potrivit comunicatului, la 19 septembrie, în sâmbăta după Înălţarea Sfintei Cruci, iar sfinţirea Catedralei Episcopale „Învierea Domnului” din Oradea va avea loc la 20 septembrie, în Duminica după Înălţarea Sfintei Cruci. Reprezentanţii episcopiei au decis un set de măsuri pentru evitarea răspândirii coronavirusului, între care limitarea numărului de persoane care vor intra în catedrală, respectiv în biserică, şi montarea unor ecrane în exteriorul edificiilor, pentru transmiterea slujbelor.
Pe ultima sută de metri, situația școlilor, în special în București, era în continuă schimbare. Digi 24 a anunțat că opt școli și grădinițe au trecut din scenariul galben în scenariul roșu, în vreme ce schimbarea în sens invers se produsese pentru cinci unități de învățământ. Anterior, Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti adoptase o hotărâre prin care aprobase scenariul galben de organizare şi desfăşurare a cursurilor în 595 de unităţi de învăţământ din Capitală, scenariu avizat de Direcţia de Sănătate Publică şi Inspectoratul Şcolar. De asemenea, se aprobase scenariul roşu de organizare şi desfăşurare în cinci unităţi de învăţământ din Capitală. La rândul său, ministrul educației, Monica Anisie, a afirmat că „scenariile aplicate la începerea școlilor din Capitală s-ar putea schimba, dacă inspectorii școlari consideră că este nevoie (...). Suntem într-o dinamică, dacă se întâmplă ceva trebuie să luăm decizii rapide, să intervenim acolo unde este cazul”, a declarat Anisie.